Alışverişte fiş almayanlar şimdi yandı: Para cezası kesilecek! Tek tek yakalanacak, denetim başlıyor

Alışverişte fiş almayanlar şimdi yandı: Para cezası kesilecek! Tek tek yakalanacak, denetim başlıyor

Yeni vergi paketiyle birlikte, fiş ve fatura düzenlemeyenler ile fiş almayanlara yönelik cezalar artırılacak. Ayrıca alışverişlerinde fiş almayanlar da para cezasıyla karşılaşacak. İşte detaylar...

Esnafa fiş veya fatura kesmeyenler için verilen cezalar artırılırken fiş almayan müşterilere de para cezası verilmesi öngörülüyor.

FİŞ KESMEMENİN CEZASI NE KADAR?

Vergi uzmanı Abdullah Tolu'ya göre, ilk tespitte 3 bin 400 TL olan ceza 10 bin TL'ye çıkacak. İkinci tespitte 20 bin TL, üçüncü tespitte 30 bin TL, dördüncü tespitte 40 bin TL ve beşinci tespitte 50 bin TL özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Altıncı ve sonraki tespitlerde ise ceza miktarı 100 bin TL'ye kadar çıkabilecek.

FİŞ ALMAYANLARA CEZA VERİLİYOR MU?

Gebzehurses'te yer alan habere göre, ayrıca fiş almayan müşterilere de 5 bin TL ceza kesilecek. Kanun teklifinde, alıcıların satıcının fatura düzenlemediğini vergi dairesine bildirmesi durumunda bu cezanın ödenmeyeceği düzenleme bulunuyor.

Son dönemde bazı satıcılar, fiş yerine müşterilere adisyon gibi belgeler veriyor. Fakat vergi uzmanlarına göre, bu belgeler fiş yerine geçmiyor ve böyle durumlarda satıcılara iki kat özel usulsüzlük cezası uygulanacak, ödenecek tutar iki katına çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN