Aldığı hibe desteğiyle başladı! Şimdi ilk hasadını gerçekleştiriyor: ‘Rekolte beklediğimizden yüksek geldi’

Aldığı hibe desteğiyle başladı! Şimdi ilk hasadını gerçekleştiriyor: ‘Rekolte beklediğimizden yüksek geldi’

Tarıma yönelmek için yaşadığı ilden ayrılıp memleketine döndü. Hibe desteğini alarak işe başladı! İlaç sektörünün vazgeçilmezlerinden biri olan o meyveyi ekti. Şimdi ilk hasadını gerçekleştiriyor. Satış için hazır olan meyvelerde rekolte beklenenin üzerinde geldi...

Erzincan’ın Yaylabaşı Mahallesi’nde 3 yıl önce "süper meyve" olarak bilinen aronya üretimine başlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Esra Cahyir Evrensel, büyük bir heyecanla ilk hasadını gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Uzman Eller Projesi kapsamında aldığı hibe desteğiyle 3 bin aronya fidanı diken Evrensel, bu projenin Erzincan’daki ilk kadın girişimcisi olarak dikkat çekiyor.

HİBE DESTEĞİYLE BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığının Uzman Eller Projesi’ne 3 yıl önce başvuran ve aldığı hibe desteğiyle Yaylabaşı Mahallesi’nde yer alan bahçesine 3 bin aronya fidanı diken Esra Cahyir Evrensel, Erzincan’da aronya yetiştiren ilk kadın girişimci olarak “ilk hasat” heyecanı yaşadı.

Erzincan’da “Süper meyve" bahçesi kuran ziraat mühendisi kadın “ilk hasat” heyecanı yaşadı

Ankara’da yaşayan ancak memleketi Erzincan’da tarıma yönelen Evrensel, süper meyve olarak bilinen aronyanın faydalarına değinerek, “Aronya süper meyve olarak anılan, içerisinde yüksek antioksidan değeri bulunan, A, B, C ve E vitamini olan, aynı zamanda potasyum ve magnezyum gibi minerallere sahip çok değerli bir bitki. O yüzden biz de aronyayı kendi memleketimizde yetiştirmeye çalıştık. Çok da güzel verim aldık. Şimdi ilk hasadını yapıyoruz. İnşallah bereketli olur.” dedi.

KANSER HASTALARININ TERCİHİ

Aronyanın sağlığa olan faydalarını vurgulayan Evrensel, bu süper meyvenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve özellikle kanser hastalarının aronyayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, böbrek yetmezliği, göz rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve gıda intoleransları gibi birçok sağlık sorununa karşı etkili olduğuna dikkat çekti. Aronya, gıda, ilaç ve kozmetik sanayii gibi pek çok alanda da kullanılıyor.

Evrensel, tamamen organik yöntemlerle yetiştirilen aronyaların Erzincan’dan kolaylıkla temin edilebileceğini vurgulayarak, “Aronya zaten ilaç sanayinde kullanılıyor. Bu nedenle üretiminde kimyasalı hiçbir şekilde önermiyoruz. Bugün ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Rekolte beklediğimizden yüksek geldi. Aronyayı satışa hazırız.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN