Aldatma davasında Yargıtay'dan emsal karar! Eğer bir erkek sabah saatlerinde başka bir kadının evine gidiyorsa...

Aldatma davasında Yargıtay'dan emsal karar! Eğer bir erkek sabah saatlerinde başka bir kadının evine gidiyorsa...

Yargıtay, boşanma davası açan kadının, eşinin sabahın erken saatlerinde başka bir kadının evine gittiğini tespit ettiğiyle ilgili çarpıcı bir karara imza attı. İşte detaylar...

İstanbul'da yaşayan Zülal Ş., kocası Cenk Ş.'nin kendisini başka bir kadınla aldattığını öne sürerek boşanma davası açtı. Cenk Ş. de karşı dava açarak boşanma talebinde bulundu.

İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen davada, Zülal Ş. eşinin sabah erken saatlerde başka bir kadının evine gittiğini ve bu nedenle o kadınla ilişkisinin olduğunu belirtti. Zülal Ş., dava dilekçesinde nafaka ve 20 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu.

ZİNA İDDİASI MAHKEMEDE DİKKATE ALINMADI

HalkTV'de yer alan habere göre, İstanbul Aile Mahkemesi, kadının zina iddiasını dikkate almadı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 42. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Zülal Ş., bu kararı temyiz ederek Yargıtay'a başvurdu.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, sabahın erken saatlerinde başka bir kadının evine gitmenin, meşru bir amaçla sabit olmadıkça zina olarak kabul edilebileceğini belirtti. Yargıtay, kadının zina iddiasına dayalı boşanma davasının kabul edilmesi gerektiğine karar vererek, davayı bozup istinaf mahkemesine gönderdi.

BENZER DAVALARA EMSAL OLACAK

Yargıtay'ın bu kararı, boşanma davalarında aldatma iddialarının değerlendirilmesi konusunda önemli bir içtihat oluşturacak. Mahkeme, meşru bir neden olmaksızın sabah erken saatlerde başka bir kadının evine gitmenin, zina olarak kabul edilebileceğini belirterek, davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı. Bu karar, benzer durumlarda zina iddialarının nasıl ele alınacağı konusunda yol gösterici nitelikte olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN