Akaryakıta gelen zamlar vatandaşları isyan ettirdi: Sürücüler kontak çevirmeye korkuyor

Bayram nedeniyle ertelenen akaryakıt zamları, pompaya yansıdı. Zamlarla birlikte İstanbul'da benzin ve motorinin litresi 42 TL'yi aşarken yüksek fiyatlar vatandaşları isyan ettirdi. Bir vatandaş, “Ben kontak çevirmeyi değil anahtarı elime almaya çekiniyorum. O derece sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

Bayramda idari tatil sebebiyle ertelenen akaryakıt zamları belirlenen yeni oranlara pompaya yansıdı.

20 Haziran’da benzine 1,64 lira ve motorine 1,63 lira zam yapılması bekleniyordu ancak, yeni belirlenen zamla beraber İstanbul'da benzinin litresi 42,27 TL, motorinin litresi 42,38 TL, LPG’nin fiyatı 18,81 TL oldu.

Akaryakıta 3 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyon verisinin ardından yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor. ÖTV ile motorin ve benzin fiyatlarının 50 liraya dayanacağı öngörülüyor.

Artan akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar şu şekilde konuştu:

"Artık öyle bir duruma geldi ki bu zamlara millet alıştı. Zamlara alışmamız hiç iyi değil. İnsanlar artık tepki bile vermiyor. Artık öyle bir boyuta geldi ki 70 lira-100 lira olsun diye millet söylenmeye başladı. Artık 100 lira da olsa kimsenin sesi çıkmayacak"

"ÖNCEDEN AKARYAKIT 40-50 LİRA OLACAK DESEN KİM İNANIRDI?"

"Kafadan 100 lira yapalım herkes rahat etsin. 100 lira olsun kimse sıkıntı çekmesin. Zamlara alışsan da alışmasan da böyle. Bari toptan olsun ki sabaha zam gelecek diye kimse korkmasın. Toptan yapsın herkes rahat etsin. Kontağı çevirmek bir yana ayağını gaza götüremiyorsun artık. Eskiden 50 TL benzin alanlar devam etsin. Öyle yapa yapa litresi 100 lira olacak. Önceden akaryakıt 40-50 lira olacak desen kim inanırdı? Şimdi de 100 lira olacak. Gör bak ne zaman olacak."

"ALIŞTIK ARTIK ZAM ÜSTÜNE ZAM"

"Alıştık artık zam üstüne zam, zam üstüne zam olduğu için. Akaryakıt almaya mecburuz da yakıt olmadan hiçbir yere gidemiyoruz artık. İşten dolayı mecburen araçla gitmek zorunda kalıyoruz. Ekonomi de kötü. Her şeye zam geliyor. Asgari ücrete ara zam da olmayacak. Çalışan olduğumuz için de yakıtlara zam geliyor, bizim cebimizi düşünmüyorlar, kendi ceplerini düşünüyorlar."

"KONTAĞI ÇEVİRMEYE KORKUYORUZ"

"İnşallah bir an önce yetkililer de artık sesimizi duyar ve bir önlem almaya başlar. Yoksa halimiz her anlamda zor sadece akaryakıtta değil. Gerçekte insanlar çok zor geçiniyorlar. Allah herkesin yardımcısı olsun. Kontağı çevirmeye korkuyoruz. Bir yere giderken 40 takla atıyoruz. Herkes gibi biz de hesap yapıyoruz. Ama nereye kadar bu şekilde gideriz bilmiyorum takibi. Bir yerde tıkanıyoruz tabii ki. Eskisi gibi planlı programlı bir yaşama şeklimiz yok. Artık mümkün olduğunca yaşamaya çalışıyoruz diyebilirim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN