AK Partili Birinci, Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısını değerlendirdi: 'Bu sözleri Özgür Özel'den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık'

AK Partili Birinci, Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısını değerlendirdi: 'Bu sözleri Özgür Özel'den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık'

Eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Birinci, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Birinci, Bahçeli'nin "Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" sözünün "izaha muhtaç" olduğunu söyledi. Yeni sürece alışmanın zaman alacağını belirten Birinci, "Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık." dedi.

Eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mücahit Birinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan hakkında yaptığı dikkat çekici açıklamalarla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin çıkışının şaşkınlık yarattığını dile getiren Birinci, sosyal medya paylaşımında, "Sayın Devlet Bahçeli'nin sözlerini şu şekilde değerlendiriyorum" diyerek bir dizi tespitte bulundu.

Özellikle İsrail'in Suriye'deki varlığına ve ABD'nin PKK'yı desteklemesine değinen Birinci, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu jeopolitik tehditlere dikkat çekti.

Birinci, Bahçeli'nin açıklamalarının yeni bir doktrine işaret ettiğini belirterek, "Türkiye, Öcalan ile en kanlı bıçaklı siyasi lider olan Sayın Devlet Bahçeli'nin ağzından, Öcalan'ın silahı bıraktığını mecliste deklare etmesi çağrısını duydu. Bu yeni doktrine alışmak için zannediyorum herkesin biraz zamana ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Birinci, Bahçeli'nin açıklmasındaki TBMM kısmının "izaha muhtaç" olduğunu belirten Birinci, "Şahıs ağırlaştırılmış müebbet cezasını çekmekte. Dolayısıyla tevile muhtaç.." dedi.

"ÖZEL'DEN FALAN İŞİTSEYDİK, İNCE KIYIMA BAŞLAMIŞTIK"

Ancak, Birinci'ye göre bu yeni sürece alışmanın zaman alacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık"

Birinci'nin sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

"Sayın Devlet Bahçeli'nin sözlerini şöyle değerlendiriyorum: 1- İsrail Suriye topraklarında, Şam'a mesafesi 50-60 km. 2- Rusya İsrail'in bu mevzilenmesine karşı alan boşalttı. Ne kınama ne tek söz ediyor. 3- Suriye İsrail'in bu işgaline çıt çıkarmadı. 4- ABD Suriye'nin kuzeyinde PKK devleti kurma noktasında kararlı. Deyrizor'da PKK'ya ait petrol yatakları var. Tüm bu Türkiye aleyhine gelişen jeopolitik karşısında, Türkiye, Öcalan ile en kanlı bıçaklı siyasi lider olan Sayın Devlet Bahçeli'nin ağzından, Öcalan'ın silahı bıraktığını mecliste deklare etmesi çağrısını duydu. TBMM kısmı izaha muhtaç. Şahıs ağırlaştırılmış müebbet cezasını çekmekte. Dolayısıyla tevile muhtaç. Ancak belli ki, adına her ne dersek diyelim bu sürecin, biz, bana göre olgunlaşma sonrası halini görüyoruz. Şaşkınlığımız o yüzden. Bu yeni doktrine alışmak işin zannediyorum herkesin biraz zamana ihtiyacı var.

Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN