Ağzının tadını bilenler oraya gidiyor! Türkiye’de hangi tatlı nerede yenir? İşte tatlılarıyla ünlü şehirler

Ağzının tadını bilenler oraya gidiyor! Türkiye’de hangi tatlı nerede yenir? İşte tatlılarıyla ünlü şehirler

Tatlı cenneti Türkiye'de her yörede farklı lezzetler ön plana çıkıyor. Ancak Gurme gibi ağzının tadını bilenler tatlı yemek için o şehirleri tercih ediyor. Tatlıları ile ünlü şehirler Türkiye'ye damga vurdu. Peki, Türkiye'de hangi tatlı nerede yenir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Gastronomi açısından oldukça zengin topraklarda yaşamaktayız. Anadolu mutfağının tüm zenginliklerini gözler önüne seren lezzetlerin başında tatlılar geliyor. Farklı bölgelerde farklı tatlılar yapılırken şerbetlisinden sütlüsüne kadar farklı tatlar denenmektedir. İster tatlı isterseniz de şerbetli tatlı sevin ancak her lezzette kendi yerinde tüketin. Peki, Türkiye'de hangi tatlı nerede yenir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

HANGİ TATLI NEREDE TÜKETİLİR?

GAZİANTEP'TE BAKLAVA NEREDE YENİR? | Biz Evde Yokuz

Baklava: Gaziantep

Tatlıların hası olarak bilinen baklava tabii ki de Gaziantep topraklarında yenmelidir. Tek diliminin asla yetmeyeceği Gaziantep baklavalarının tadına bakan başka bir yerde asla baklava yiyemeyecek. Bu eşsiz deneyimi Birkaç güne yayabilir bir yandan şehri gezip geleneksel lezzetleri tadabilirsiniz.

hatay usulü künefe nasıl yapılır

Künefe: Hatay

Gastronomi açısından son derece zengin bir kültüre sahip olan Hatay farklı lezzetleri ev sahipliği yapmaktadır. Hatay'ın meşhur lezzeti künefenin en lezzetlisi de bu topraklarda yapılıyor. Peynir bir tatlıya ne kadar yakışabilir derseniz mutlaka künefeyi Hatay'da yemeniz gerekiyor.

Kireçte kabak tatlısı ne kadar dayanır?

Kabak Tatlısı: Antalya

Seveni kadar sevmeyeni de bulunan kabak tatlısının en lezzetlisi Antalya'da yapılıyor. Kıtır kıtır yapısı ve tam kıvamında tadı ile muhteşem bir deneyim yaşatan kabak tatlısı Antalya'da yenmelidir.

Fıstıklı Cezerye

Cezerye: Mersin

Ne şerbetli tatlı ne de sütlü tatlı severim diyorsanız Mersin'in meşhur lezzeti cezeryeyi denemeniz gerekiyor. Hafif olduğu kadar bir o kadar dolgun bir tadı sahip olan cezerye havuç, Hindistan cevizi rendesi ve ceviz gibi malzemelerin bir araya getirilmesi ile yapılıyor.

Sıcak havalarda ferahlatacak tatlı: Adana'nın meşhur lezzeti Bici Bici tarifi...

Bici Bici: Adana

Birçok tatlıya göre farklılık gösteren Adana'ya özgü tatlı bici bici hem adıyla hem de tadıyla farklı bir deneyim yaşatıyor. Zengin gastronomi kültüre sahip olan Adana, bu kez kebabından ziyade bici bicisi ile adından söz ettirecek. Nişasta, pudra şekeri, suyu ve buz ile hazırlanan bu tatlı pembe rengi ile oldukça ilgi çekici bir görünüme sahiptir. Kış gelmeden herkes bu buzlu tatlının mutlaka tadına bakmalı.

İzmir lokması tarifi

Lokma: İzmir

İzmir'in küçük küçük lokmaları tatlının hakkını veriyor. Yağda kızartılmış kütür hamur parçacıklarının özel bir şerbet ile bir araya gelmesi bu muhteşem lezzeti ortaya çıkarıyor. Bir yandan İzmir'i gezebilir bir yandan da vazgeçilmez lezzet lokmaların tadına bakabilirsiniz.

Sargın Höşmerim | Geleneksel Balıkesir Höşmerimi

Höşmerim: Balıkesir

Şimdiye kadar yediğiniz tüm irmik tatlılarını geride bırakacaksınız. Balıkesir'in meşhur lezzeti höşmerim daha önce hiç tadına varmadığınız bir lezzet olarak karşınıza çıkacak. İrmik ve tuzsuz peynirden yapılan bu tatlı damaklarda inanılmaz bir tat bırakıyor.

İftar sofralarının hafif lezzeti 'Yalova sütlüsü'

Yalova Sütlüsü: Yalova

Hindistan cevizi suyu, bolca süt, incecik açılmış baklava yufkaları ve fıstık ortaya Yalova sütlüsünü çıkarıyor. Çok tatlılarına bakış açısını değiştiren bu lezzet farklı bir deneyim sağlıyor. Avrupa tatlılarını aratmayan yeni bir yöresel lezzet denemek için mutlaka Yalova'ya uğramanız gerekiyor.

Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Hamsiköy Sütlacı tarifi | Trabzon Haber - Haber61

Hamsiköy Sütlacı: Trabzon

Sütlü tatlı denildiğinde akla ilk olarak sütlaç gelmektedir. Yıllardır en sevilen tatlıların başında gelen sütler özellikle Hamsiköy sütlacı olarak markalaşmış muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Hamsiköy sütlacının tadına bakmak İsteyenler ise soluğu mutlaka Trabzon'da alıyor.

Meşhur Diyarbakır Fıstıklı Burma Kadayıf - Şehrin Meşhuru - Şehrin Meşhuru

Burma Kadayıf: Diyarbakır

Kadayıfın en güzel hali Diyarbakır'da yapılıyor. Şimdiye kadar yediğiniz tüm kadayıfları geride bırakacak bir lezzet olarak karşımıza çıkan burma kadayıfın hası Diyarbakır'da yapılmaktadır. Diyarbakır'a gidenlerin bu lezzeti tatmadan dönmesi de olmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN