Amcasının aracının şoför koltuğunda Narin Güran'a ait DNA bulundu: Amcası gözaltına alınmıştı

Amcasının aracının şoför koltuğunda Narin Güran'a ait DNA bulundu: Amcası gözaltına alınmıştı

21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası S.G., gözaltına alınmıştı. Son yapılan incelemelerde S.G.'nin otomobilinin şoför koltuğunda Narin Güran'ın DNA'sı tespit edildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları 11'inci gününde de sonuçsuz devam ediyor.

AĞABEY SALINDI AMCA GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardındaki sır perdesi henüz aralanamasa da, soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili olarak daha önce gözaltına alınan ağabeyinin serbest bırakılmasının ardından, bu kez küçük kızın amcası S.G. gözaltına alındı.

AMCANIN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA NARİN'İN DNA'SI BULUNDU

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre; S.G.'nin şüpheli duruma düşmesinin sebebi, aracında yapılan DNA incelemesi oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan incelemelerde, S.G.'nin kullandığı aracın şoför koltuğunda bulunan DNA örneği ile kayıp kız çocuğu Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneğinin eşleştiği belirlendi. Bu bulgu, S.G.'yi olayın baş şüphelisi haline getirdi.

15 DAKİKA SONRA KÖYDEN AYRILDI

Öte yandan, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, Narin Güran'ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü andan yalnızca 15 dakika sonra amcası S.G.'nin köyden hızla ayrıldığı tespit edildi. Bu durum da S.G.'nin şüpheli konumunu pekiştirdi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın da dahil olduğu geniş çaplı arama çalışmaları sürerken, S.G.'nin gözaltına alınmasıyla soruşturmanın yönü değişebilir.

AİLE ÜZERİNDEKİ ŞÜPHELER DEVAM EDİYOR

Olayın aydınlatılması amacıyla yürütülen soruşturmada, küçük kızın ailesi de inceleme altına alındı. Soruşturma çerçevesinde Narin Güran'ın anne ve babası, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek kan örnekleri alındı. Bu örneklerin olay yerinden ve diğer şüpheli unsurlardan elde edilen delillerle karşılaştırılacağı öğrenildi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin Güran'ın ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle şüpheli bulunmuştu. Ancak bu izlerin küçük kıza ait olmadığı belirlenince, ağabey serbest bırakılmıştı.

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşıyordu. Kur'an kursundan döndükten sonra ortadan kaybolan küçük kızdan haber alamayan ailesi, durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım’ın koordinasyonunda Jandarma, Polis ve AFAD ekipleriyle birlikte kapsamlı bir arama çalışması başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvuruldu, birçok olasılık değerlendirmeye alındı. Ancak şimdiye kadar Narin Güran’a dair somut bir iz bulunamadı. Bu süreçte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından olayla ilgili yayın yasağı getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN