AFAD'dan faciadan 18 gün sonra gelen adım: Diyarbakır ve Mardin'de 'afet bölgesi' ilan edildi

AFAD'dan faciadan 18 gün sonra gelen adım: Diyarbakır ve Mardin'de 'afet bölgesi' ilan edildi

Diyarbakır ve Mardin'deki zirai alan yangınlarının etkilediği bölgeler, AFAD tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi; yangınlardan zarar görenlere yönelik acil yardım ve destek çalışmaları devam ediyor.

Fet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan ve Bağacık mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ ve Yetkinler mahallelerinin zirai alan yangınlarından etkilenen bölgeleri "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan ettiğini açıkladı.

AFAD'ın yaptığı açıklamada, yangınlar sonucunda 15 kişinin hayatını kaybettiği ve tarım alanları ile hayvanların zarar gördüğü belirtildi. Ayrıca, yangından etkilenen mahallelere acil yardım olarak Diyarbakır'a 3 milyon lira, Mardin'e ise 2 milyon lira olmak üzere toplam 5 milyon lira ödeneği gönderildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı ve AFAD tarafından bölgeye toplam 55 milyon lira ödenek aktarıldığı ve devletin yangın mağdurlarının yanında olduğu vurgulandı. AFAD açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN