79 yaşında emekli adamın ek gelir kapısı! Üstelik maliyeti de yok: Oturduğu yerden yapıp güzel havalarda satıyor

79 yaşında emekli adamın ek gelir kapısı! Üstelik maliyeti de yok: Oturduğu yerden yapıp güzel havalarda satıyor

Bolu’da yaşayan 79 yaşında emekli adamın ek gelir kapısı herkesi hayran bırakıyor. Evde oturduğu yerden yapıp güzel havalarda satan emekli adamın bu işte üstelik maliyeti de yok….

Bolu’da yaşayan emekli ve iki çocuk babası 79 yaşındaki Mustafa Kor, ek gelirini kozalaktan sağlıyor. İlerleyen yaşına aldırmadan ormana çıkan Kor, çamlıklardan 17 senedir kozalak toplamaya devam ediyor. Topladığı kozalakları evine getiren Kor, onları telle birbirine bağlıyor. Yapıştırıcı madde kullanmadan yaptığı kozalak sepetleri ise oldukça dikkat çekici. Hazırladığı kozalak sepetlerini vernikle parlatan emekçi kendi el emeği ürünleri güzel havalarda sokağa çıkarak satıyor.

79-yasinda-kozalak-sepeti-1.jpg

BİR SEPETİN YAPIMI 2 SAATİNİ ALIYOR

İşini severek yaptığının altını çizen Mustafa Kor, "Ellerimle kozalak sepetleri yapıyorum. Şehir merkezinde satıyorum. Kozalakları köylerin çamlıklarından topluyorum. Uğraş isteyen bir iş. Bir tane kozalak sepetinin yapımı 2 saat sürüyor. 60-70 liraya satışını yapıyorum. Günlük 2-3 tane satıyorum. Bolu’nun havası soğuk. Dışarıya güneşli günlerde çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

79-yasinda-kozalak-sepeti.jpg

Mustafa Kor’un yaptığı kozalak sepetlerini inceleyen bir vatandaş ise, "Kozalak sepetleri el emeği göz nurudur. Sepeti yapıp burada satmak kolay değil. Güzel olmuş. Kozalak sepetlerini çok beğendim" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN