6 Şubat'ın merkez üssü Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğündeki sarsıntı vatandaşı korkuttu: Daha büyük bir depremin habercisi mi?

6 Şubat'ın merkez üssü Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğündeki sarsıntı vatandaşı korkuttu: Daha büyük bir depremin habercisi mi?

AFAD, Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Okan Tüysüz, daha büyük bir deprem olup olmayacağını değerlendirdi. Uzmanlar, depremin olağan olduğunu söylerken, "6 Şubat’tan bu yana bölgede sürekli bir hareketlilik var. Bu tür depremleri olağan karşılamak gerekiyor. Büyük bir depremin ardından artçılar olur, ancak kısa süre içinde daha büyük bir deprem beklenmez" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi, bugün sabah saatlerinde 5 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, başta Adana, Gaziantep ve Osmaniye olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin saat 09.31’de ve 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

AYNI SABAH BİR BAŞKA DEPREM DAHA YAŞANDI

Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş, bir başka depremle daha uyanmıştı. Saat 09:02’de yine Pazarcık ilçesinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Bu iki deprem, bölgedeki sismik hareketliliğin devam ettiğini gösterdi.

BÜYÜK DEPREMİN İŞARETÇİSİ Mİ?

Depremin hemen ardından, CNN Türk canlı yayınına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 5 büyüklüğündeki depremin artçı bir sarsıntı olduğunu düşündüğünü belirtti. Ersoy, "Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde bir deprem beklemiyorum ama bu kesin değil. Büyük bir deprem olduğu zaman artçılar olur, ancak belli bir süre büyük bir deprem olmaz" dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan yeni fay hattı uyarısı: Deprem beklenen illeri tek tek sıraladı - Dünya GazetesiProf. Dr. Şükrü Ersoy

Ersoy, bölgedeki hasarlı binalara dikkat çekerek, bu tür binalara girilmemesi gerektiğini vurguladı. "Bu deprem, 30 tane 4 büyüklüğünde meydana gelen depremin enerjisine sahip. Hasarlı binalara zarar verebilecek bir deprem. 1-2 yıl boyunca bu artçı depremler devam edecek" şeklinde konuştu.

İSTANBUL DEPREMİYLE İLİŞKİLİ Mİ?

Ersoy, her deprem sonrasında akıllara gelen "İstanbul depremini tetikler mi?" sorusuna da yanıt verdi. Ersoy, "Bu depremin beklenen İstanbul depremiyle bir alakası olamaz. Ancak Marmara'da gelecekte bir deprem olacağını unutmamalıyız" dedi.

DOĞU ANADOLU FAYI VE BÖLGEDEKİ HAREKETLİLİK

Depremin ardından NTV'ye konuşan Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin Doğu Anadolu Fayı'na yakın bir noktada meydana geldiğini belirtti. Tüysüz, "6 Şubat’tan bu yana bölgede sürekli bir hareketlilik var. Bu tür depremleri olağan karşılamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Okan Tüysüz: İstanbul'da olacak bir deprem Türkiye'nin felaketi olur - Daktilo 1984Prof. Dr. Okan Tüysüz

Tüysüz, daha büyük bir deprem beklentisinin olmadığını, ancak 6 Şubat’ta depremden zarar görmüş binalardan uzak durulması gerektiğini söyledi. "5 büyüklüğündeki bir depremin 4’e varan artçılarının olması olağandır" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN