50 derecelik su şifa dağıtıyor! Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor: Onlarca derde deva

50 derecelik su şifa dağıtıyor! Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor: Onlarca derde deva

O ilimizde bulunan suya girmek için dünyanın çeşitli yerlerinden o ilimize geliyorlar! 50 derecelik su yazın bile boş kalmıyor. Şifalı su onlarca derdin devası! Giden şifa buluyor. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor...

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yer alan ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülen Diyadin Kaplıcaları, şifalı suyuyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Jeotermal kaynakların kullanımıyla kurulan kaplıca tesisleri, bölgenin en popüler turizm noktalarından biri haline gelmiş durumda. Kaplıcalar, hem sağlık sorunlarına çözüm arayan vatandaşların hem de bölgedeki tarihi yerleri ziyaret eden turistlerin uğrak noktası olarak öne çıkıyor.

50 DERECELİK SU ŞİFA SAÇIYOR

Yaklaşık 50 derece sıcaklıktaki suyu ile dikkat çeken Diyadin Kaplıcaları, yaz aylarının kavurucu sıcaklarında bile ziyaretçilerine hizmet veriyor. Bu şifalı suyun tadını çıkaran vatandaşlar, çeşitli hastalıklarına çare bulmak için kaplıcalara akın ediyor.

Kavurucu sıcaklarda 50 dereceyi bulan suya girerek şifa arıyorlar

Kaplıca tesislerinin işletme sahiplerinden Müslüm Koran, kaplıcaların sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı. Koran “Ülkemizin dört bir yanından müşterilerimiz geliyor. Yaz aylarında insanlar buraya kaplıcalar için geliyor. Diyadinliler için burası zaten olmazsa olmazlardandır. Bel fıtığı, romatizma, yaralar gibi hastalıklar için çok iyidir. Suyun çıktığı yerde sıcaklık 80 derece civarında. Biz bunu burada ayarlıyoruz. Şu an suyun sıcaklığı 50 derece. Çok rahat girebilirsiniz” dedi.

Diyadin kaplıcalarının sağladığı şifa ile ilgili konuşan vatandaşlardan Musa Kınat, kendi deneyimlerini paylaşırken şu ifadeleri kullandı: “Dirseklerimde ağrı vardı, birçok doktora gittim. Ama bir türlü geçiremedim. Daha sonra buraya geldim. 3 senedir geliyorum. İlk sene kollarımdaki ağrının azaldığını gördüm. Daha sonra her sene gelmeye başladım. Ben de ne bel ağrısı ne de dirsek ağrısı kaldı. Hastalığı olan herkese tavsiye ederim”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN