38 derecede hem ürünler kızarıyor, hem işçiler! Pazar yüzü görmeye fırsatı olmadan tarlada dibi görünüyor!

38 derecede hem ürünler kızarıyor, hem işçiler! Pazar yüzü görmeye fırsatı olmadan tarlada dibi görünüyor!

Depremin izlerini sarmaya devam eden Hatay, bölgenin en çok tüketilen ürünün de yok satıyor. Kırmızının en güzel hali olarak dalda parlıyor pazar yüzü görmeden tarladan satılıyor. Yaz aylarının en çok tüketilen ürünleri arasında yer alıyor sabahın ilk ışıklarıyla işçiler ürünleri çuvala basıyor.

Hatay denildiğinde akla ilk gelen ürünler arasında yer alan salçalık biberde hasat süreci başladı. Yalnızca salça olarak değil tek başına da tüketilen kapya biberin insan vücuduna sağladığı etkilerdi saymakla bitmiyor. Antakya Altınözü ve Reyhanlı başta olmak üzere Hatay genelinde toplam 22 bin dekar alanda yetiştirilen kapya biberde hasat süreci başladı.

38 DERECEDE KAVURUCU HASAT

Sabah gün aydınlanır aydınlanmaz tarlaya doğru yola çıkan tarım işçileri topladıkları biberleri çuvallara doldurduktan sonra kamyonete yüklüyor. 38 derece sıcaklıklar hem biberleri kızartıyor hem de işçileri. Sıcaktan uzun kollu giysiler ve şapkalar giyerek korunmayı tercih eden işçiler salçalık biber hasadı için kolları sıvadı.

Hatay'da hasadına başlanan kapya biber tarlada alıcı buluyor

Hatay'da çok fazla kullanılan salçalık biber üretimi devam ederken ürünler daha pazara girmeden tarladan fabrikalara taşınıyor. Yalnızca salça olarak değil biber olarak da tek başına tüketilen ürünler doğadaki en güçlü antioksidan kaynaklarından biri olarak tercih ediliyor.

Salça yapımının yanı sıra sofralık tüketim ve baharat olarak da kullanılan kapya biber üreticiden kilogramı 13-15 TL'den satılıyor. Toplanan ürünlerin çoğu pazara ulaşmadan önce salça üretimi için fabrikalara gönderiliyor.

Amik Ovası'nın verimli topraklarında kapya biber hasadına başlandı

52.000 TON ÜRÜN BEKLENİYOR

Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, üreticilerin son zamanlarda kapya biberi üretimine yöneldiğini belirtti. Kent genelinde Bu yıl 52.000 ton Rekolte beklentisi olduğunu ifade eden Okay, "Depremler ve kuraklık nedeniyle Asi Nehri ve barajlarda yaşanan su sıkıntısı ekim alanlarını biraz daralttı. Ancak önümüzdeki yıllarda çiftçilerin kapya biber üretimine devam edeceğini düşünüyoruz. Genellikle salça üretiminde kullanılan bu biber çeşidi, iç piyasayı canlandıracak. Şu anda çiftçilerimiz biberin veriminden memnun." dedi.

Kapya biberinde hasat başladı, çiftçi umutlu - Özgür Dersim Gazetesi

Salça fabrikasındaki sayı artışını işaret eden Okay, kapya biberinin tarladan pazara ulaşma serüvenini de kolaylaştırdığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN