373 kilo kokain Gemlik Limanı'na getirilmişti: Kolombiyalı kartelin rotası deşifre oldu

Kolombiya'dan Türkiye'ye getirilen 373 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyona ilişkin detaylar ortaya çıktı. Kolombiyalı kartelin rotası deşifre olurken, şebekenin polis takibine takılmamak için sıklıkla araç değiştirdiği ve aynı yoldan ortalama beş kez geçtiği tespit edildi. Polis ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyonlarda Kolombiyalı kartel havalimanında ülkesine kaçarken yakalandı.

İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyonlarla, Kolombiya merkezli bir uyuşturucu kartelinin Güney Amerika'dan Türkiye'ye uzanan kokain rotası ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonda, 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon, uyuşturucu kaçakçılarının izini sürerek büyük bir sevkiyatı engelleyen İstanbul polisinin titiz çalışmasıyla gerçekleşti.

9413057.jpg

KOLOMBİYA'DAN GEMLİK'E

Polis ekipleri, Kolombiya'dan deniz yoluyla gönderilen kokainin ABD ve Avrupa üzerinden Türkiye'ye getirilmeye çalışıldığını tespit etti. Gemlik Limanı'na indirilen kokainin izini süren ekipler, yüklü miktardaki uyuşturucunun Kolombiya merkezli bir kartel tarafından organize edildiğini belirledi. Gemilerle sevkiyatı yapılan kokain, İtalya üzerinden Türkiye'ye ulaşarak Gemlik Limanı'na indirildi.

ŞEBEKENİN ÇOK YÖNLÜ KONTROL MEKANİZMASI

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, elde edilen istihbarat doğrultusunda operasyon için Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından izin aldı. Kartelin bir üyesinin sevkiyat organizasyonu için Türkiye'ye geleceği bilgisine ulaşan polis, bu kişinin yurda geliş yolunu ve zamanını tespit etmek için titiz bir çalışma yürüttü. Şüphelilerin hareketlerini dron destekli izleyen ekipler, şebekenin teknik ve fiziki takip konusunda son derece dikkatli olduğunu belirledi.

9413058.jpg

POLİS TAKİBİNDEN KAÇMAK İÇİN SIK SIK ARAÇ DEĞİŞTİRDİLER

Şüphelilerin ilk olarak mobiletle başladıkları günlük yaşamlarına ticari taksi ile devam ettiklerini tespit eden polis, daha sonra ise çalışma yöntemlerini başka kişiler adına kiraladıkları araçlarla sürdürdüklerini tespit etti. Emniyet ekipleri uyuşturucu kaçakçılarının, hedef noktaya giderken de polis takibinde olup olmadıklarını test etmek için hem otoyolda sık sık araç değiştirdiklerini, hem de aynı yoldan ortalama 5 kez geçtiklerini deşifre etti.

Polis, şüphelilerin farklı kişiler adına kiraladıkları araçlarla hareket ettiklerini ve İstanbul'da farklı bir isim adına ev kiraladıklarını tespit etti. Bu evin kartelin "karargah" olarak kullandığı ortaya çıktı ve ev gece gündüz izlemeye alındı.

Kolombiyalı kartelin bir üyesinin buraya yerleştiği tespit edildi.

9413054.jpg

GEMLİK LİMANI'NDA BÜYÜK OPERASYON

İstanbul'da gizlenen zanlının sık sık Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmesinden şüphelenen polis, deniz yoluyla yurda getirilecek uyuşturucunun izini sürdü. Limanlarda alarm durumuna geçen ekipler, Avrupa'dan gelen tüm yük gemilerini ve konteynerleri kontrol altına alarak analiz etti.

Uyuşturucu yüklü gemiyi tespit eden ekipler, Bursa polisinin desteğiyle operasyon gerçekleştirdi ve 373 kilogram kokain ele geçirildi.

KOLOMBİYALI KARTEL HAVALİMANINDA YAKALANDI

Operasyonu son anda fark eden Kolombiyalı şüpheli ise havalimanından ülkesine kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyon kapsamında yakalanan 9 şüphelinin emniyetteki sorguları sürüyor.

9413055.jpg

UYUŞTURUCUNUN BAĞLI OLDUĞU KARTEL ARAŞTIRILIYOR

İstanbul Polisi, Latin Amerika ülkesi olan Kolombiya’dan sevk edildiği anlaşılan uyuşturucunun arkasındaki karteli araştırıyor. Birçok karteli barındıran Kolombiya, And Dağları bölgesinin ortasında bulunan, Venezuela, Panama, Ekvador, Peru ve Brezilya’ya kara sınırına, Pasifik okyanusuna ve Karayiplere açılan deniz sınırına sahip bir ülke.

9413056.jpg

1993 yılında öldürülen Pablo Emilio Escobar Gaviria adlı uyuşturucu lordu tarafından kurulan Medellin karteli ile Cali karteli başta olmak üzere Kolombiya’da çok sayıda kartel barınıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN