Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti: '3 bin 500 dolar maaş' vaadiyle kandırıldı, parasını kaptırdı

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti: '3 bin 500 dolar maaş' vaadiyle kandırıldı, parasını kaptırdı

İstanbul'da bir hemşire, "yolcu gemisinde hemşirelik yapma" vaadiyle dolandırıldı. 3 bin 500 dolar maaşla iş teklifi alan kadın, "sertifika gerekli" bahanesiyle 30 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı. Parayı geri almak isteyen hemşire, pişkin yanıtlarla karşılaştı.

İstanbul’da 25 yaşındaki hemşire, dolandırıcıların hazırladığı sahte iş teklifiyle 30 bin lirasını kaptırdı. Yüksek maaş ve denizaşırı yolcu gemisinde çalışma vaadiyle kandırılan kadın, dolandırıldığını fark ettiğinde ise iş işten geçmişti.

SAHTE İŞ TEKLİFİ İLE YAKLAŞTILAR

Olay, bir grup dolandırıcının genç hemşireye telefonla ulaşmasıyla başladı. Show Haber'in haberine göre; dolandırıcılar, kadına 3 bin 500 dolar maaşla bir yolcu gemisinde hemşire olarak çalışma teklifi sundu. Geminin İtalya, İspanya ve Polonya gibi ülkeler arasında seyahat ettiğini belirten dolandırıcılar, işin otel konseptinde bir gemide olduğunu söyledi.

'SERTİFİKA GEREKLİ' DİYEREK PARA İSTEDİLER

Dolandırıcılar, iş teklifini kabul eden genç kadına bu iş için özel bir sertifika gerektiğini belirterek, 30 bin lira ödeme talep etti. Kadın, dolandırıcıların verdiği hesap numarasına parayı gönderdi ve sözleşmeyi imzaladı.

GERÇEK SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Genç kadın, dolandırıldığını çok geçmeden anladı. İş teklifi yapan kişilerle iletişime geçerek parasını geri istediğinde ise dolandırıcılar "3 gün sonra iade edeceğiz" dedi. Ancak hemşire, her gün "bir sonraki gün" denilerek geçiştirildi.

En son ise yetkili olarak görüştüğü bir kadın, "Ben sana parayı vereceğim demedim" diyerek geri ödeme yapmayı reddetti.

Konuşmaları kayda alan hemşire suç duyurusunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN