27 ilde bin 29 düzensiz göçmen yakalandı

27 ilde bin 29 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde düzenlenen 'Kalkan-27' operasyonları kapsamında 84 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, 27 ilde gerçekleştirilen 'Kalkan-27' operasyonlarında bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen operasyonların son dört gündür sürdüğünü belirtti.

Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 84 organizatörden 25’inin tutuklandığı, 7’si hakkında ise adli kontrol kararı verildiği ifade edildi. Diğer organizatörler hakkında da adli işlemlerin sürdüğü kaydedildi. Yakalanan düzensiz göçmenler ise geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Yerlikaya, insan kaçakçılığı ile mücadelede kararlılıklarını vurgulayarak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Operasyonlarımız ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla devam edecek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN