12 yıl önce durdurulmuştu: Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği faaliyete geçiyor

12 yıl önce durdurulmuştu: Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği faaliyete geçiyor

Türkiye, 12 yıl sonra Şam Büyükelçiliğini yeniden açıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu’nun geçici maslahatgüzar olarak görevlendirildiğini açıkladı. Büyükelçilik, 14 Aralık itibarıyla resmen faaliyete başlıyor.

Türkiye, 2012 yılında faaliyetlerini durdurduğu Şam Büyükelçiliğini yeniden açma kararı aldı. Dışişleri Bakanı Fidan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şam’daki Türk heyetinin bugün itibarıyla göreve başlayacağını belirtti. Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu, geçici maslahatgüzar olarak atandı. Fidan, Köroğlu’nun Büyükelçiler Konferansı’nın ardından Şam’a gönderildiğini söyledi.

GEÇİCİ MASLAHATGÜZAR ATAMASININ NEDENİ

Köroğlu’nun geçici maslahatgüzar olarak atanmasına ilişkin bilgi veren resmî kaynaklar, bu tercihin Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile ilgili tartışmaların önüne geçmek amacıyla yapıldığını açıkladı. T24'e bilgi veren kaynaklar, geçici maslahatgüzarların güven mektubu sunmadığını ve bu durumun, diplomatik ilişkilere yönelik teknik bir düzenleme olduğunu vurguladı. Türkiye ile Suriye arasındaki diplomatik ilişkilerin hiçbir zaman resmen kesilmediğine dikkat çeken yetkililer, Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğunun aralıksız faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

2012’DE FAALİYETLER DURDURULMUŞTU

Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği, Suriye’deki iç savaşın şiddetlenmesi üzerine 26 Mart 2012 tarihinde çalışmalarını durdurmuştu. Son büyükelçi Ömer Önhon ve ekibi Türkiye’ye dönmüştü. Ancak Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu, bu süreç boyunca faaliyetlerine devam etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN