10 ilde operasyon: 71 mağara imha edildi

10 ilde operasyon: 71 mağara imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yürütülen 'Gürz-17' operasyonlarıyla ilgili detayları paylaştı. Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, 10 ilde düzenlendi. Hava destekli operasyonlarda, jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan 234 tim, toplamda 3 bin 172 personel ile görev aldı. Operasyonlar sonucunda 71 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen 'Gürz-17' operasyonları hakkında açıklama yaptı. Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 10 ilde teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla kullandıkları mağara, sığınak ve barınma alanları hedef alındı.

Operasyonlarda, jandarma özel harekat, jandarma komando ve güvenlik korucularından oluşan 234 tim, toplamda 3 bin 172 personel ile hava destekli operasyonlar yürütüldü. Bu kapsamda, 71 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında 1303 uçaksavar mühimmatı, 360 el bombası, 257 kilogram patlayıcı madde, 141 mayın ve 80 roketatar mühimmatı yer alıyor.

Ayrıca, çeşitli ebatlarda 7 bin 624 mühimmat, 2 roketatar silahı, 1 makineli tüfek ve 9 piyade tüfeği gibi önemli silahlar da ele geçirildi. Operasyon sırasında toplamda 365 fünye, 540 metre fitil ve 110 kilogram amonyum nitrat gibi tehlikeli maddeler de bulundu.

Bakan Yerlikaya, gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN