10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana’da şiirler ve türkülerle anıldı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana’da şiirler ve türkülerle anıldı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana'da mezarları başında şiir ve türkülerle anıldı. Anmada konuşan Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Balkanı Fatma Sarıoğuz Güney," Barış sadece türkülerimizde kalmayacak. Biz barışı bir gün mutlaka yaşayacağız." dedi.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenlerden Erhan Avcı, Mehmet Şah Esin, Dilan Sarıkaya, Şebnem Yurtman, Gökhan Gökbönü, Fevzi Sert Adana’da mezarları başında şiir ve türkülerle anıldı.

Evrensel'in aktardığı habere göre; Önceki günlerde Adana’dan çıkan KESK üye ve yöneticilerinin Urfa Suruç'ta Yılmaz Elmascan, Adıyaman Kahta'da Bilgen Parlak, Siirt'te Rıdvan Akgül, Batman Gercüş'te İbrahim Atılgan ve Veysel Atılgan için başlattıkları anma programı bugün Adana’da devam etti. Anmaya KESK, EMEP, HDP üye ve yöneticileri ile 10 Ekim aileleri katıldı.

'SORUMLULARIN DA HESAP VERDİĞİ GÜNLER GELECEK'

Mezar ziyaretleri ile başlayan programda 10 Ekim'de hayatını kaybedenler barış şiirleri ve türküleri ile anıldı. Dilan Sarıkaya'nın yattığı yerde konuşan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, katliamda sorumluluğu olanların hala cezalandırılmadığını belirterek "Katliama göz yumulduğunu katliam dava dosyasındaki tüm belgeler ortaya koydu. Bu adaletsiz sistemi değiştirebildiğimiz, sorumluların hesap verdiği günler gelecek. O güne kadar onların bize bıraktığı bayrağı yere düşürmeyeceğiz" dedi.

Şebnem Yurtman'ın Karaisalı Bucak Köyünde zeytin ağaçları içindeki mezarı başında yapılan anmada konuşan Aracı, “Şebnem'in lise yıllarından itibaren partili mücadelenin içerisinde olduğunu belirterek, " Ankara'da barışı getirme umudu ile gitti. Onların bize bıraktığı miras aydınlık ve güzel gülümsemeleri. Onları yaşamanın yolunun onların mücadelesini sürdürmek olduğunu biliyoruz” dedi.

'BARIŞ SADECE TÜRKÜLERİMİZDE KALMAYACAK'

Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Balkanı Fatma Sarıoğuz Güney, savaş isteyenlerin çok güçlü konumda olduğu için zorlu bir yol olan barış mücadelesinde bir yere varacaklarına inandıklarını belirterek “Bu insanlığın kaderi olamaz. Barış sadece türkülerimizde kalmayacak. Biz barışı bir gün mutlaka yaşayacağız. Buna gerçekten inanıyoruz Dilan, Şebnem yaşasaydı, ama boşuna ölmediler. Bir mücadelenin kıvılcımı onlar” dedi.

MÜCADELE VURGUSU YAPILDI

SES Adana Şube Eş Başkanı, Uzm. Dr. M. Enis Akyüz, bu ülkede ölmediğimiz, arkadaşlarımız ihraç edilirken ihraç olmadığımız için utanç duyuyoruz. Yediğimiz yemekten ve attığımız kahkahalardan utanç duyuyoruz. Çünkü hak etmeyen insanlar işinden ediliyor ve hak etmeyen insanlar hayattan koparılıyor. Böyle bir ülkede yaşayabilmenin tek yolu mücadele içerisinde olmak. Bu dünyada yaşamanın bir amacı varsa eğer bu arkadaşlarımız o amacı en güzel yaşayan arkadaşlarımızdan” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN