10 bin TL ve altı emekli maaşı alanlara müjde! Seyyanen zam yolda: En düşük maaş o rakama çıkacak

10 bin TL ve altı emekli maaşı alanlara müjde! Seyyanen zam yolda: En düşük maaş o rakama çıkacak

10 bin TL ve altında emekli maaşı alanlara müjde! Seyyanen zam yolda: En düşük emekli maaşı o rakama kadar çıkacak...

2023 Genel Seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşını 7.500 TL’ye çıkaran AK Parti, bu adımın ardından yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Parti yetkilileri, seçim öncesinde alınan bu kararın sonuçlarını öngöremediklerini ve şu anda bu sorunları çözmekte zorluk yaşadıklarını belirtiyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.000 TL’YE ÇIKARILABİLİR

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ekonomim'de yer alan habere göre AK Parti, en düşük emekli maaşını 10.000 TL'den 12.000 TL’ye yükseltmeyi planlıyor. Bu konuda Perşembe gününe kadar sürecek çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, 2.000 TL'lik seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması da gündemde, ancak bu konuda henüz kesin bir karar alınmış değil.

2023 seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesi, Ocak 2024’te yeniden 10.000 TL’ye çıkarılmasıyla sonuçlandı. Ancak bu kararların ardından ortaya çıkan sorunlar, parti yetkilileri tarafından masaya yatırılıyor.

KÖK MAAŞ SORUNU VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

Bankalar Maaşlara Haciz Koyabilir mi? - Kılıç Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Emekli maaş zamlarının kök maaş üzerinden yapılması nedeniyle ortaya çıkan sorunları çözmek için AK Parti, köklü çözüm arayışlarını sürdürüyor. Parti, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak amacıyla yeni formüller üzerinde çalışırken, en düşük emekli maaşını da 12.000 TL’ye çıkarmayı planlıyor.

AK Parti, en düşük emekli maaşını artırmanın yanı sıra, tüm emeklilere 2.000 TL'lik seyyanen zam yapmayı da tartışıyor. Ancak bu konuda henüz bir karar alınmış değil. Parti kaynakları, "Tüm emeklilere zam yapılması konusunu değerlendiriyoruz, ancak şu anda alınmış bir karar yok" açıklamasında bulundu.

DÜZENLEMEDEN 1.610.000 KİŞİ YARARLANACAK

Ekonomi 101 | Kök maaş nedir? - Medyascope

En düşük emekli maaşı alan yaklaşık 1.610.000 kişinin yapılacak düzenlemeden yararlanması bekleniyor. Bu çalışmaların, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN