'EURO 2016 finalini Cüneyt Çakır yönetecek'

'EURO 2016 finalini Cüneyt Çakır yönetecek'

Dünyaca ünlü hakem Howard Webb, Cüneyt Çakır'ın EURO 2016 final maçında görev alabileceğini söyledi. 6 Ağustos 2014'te aktif hakemlik hayatını sona erdiren İngiliz hakem, Çakır'ın şu an Avrupa'nın 1 numaralı hakemi olduğunu ve alternatifinin olmadığını kaydetti.

"EURO 2016 finali Cüneyt Çakır'ın…" Bu sözler, dünyaca ünlü hakem Howard Webb'e ait. Webb, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finaline Cüneyt Çakır’ın atanabileceğini söyledi.

İşte Howard Webb'in Cüneyt Çakır hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalar.

Fanatik gazetesinden Mehmet Demircan'ın yazısı şu şekilde;

Milano'daki Şampiyonlar Ligi finalinin ardından, İstanbul'a dönerken THY Lounge'da önce tanımakta zorlandığım fakat kısa bir Google taramasının ardından Howard Webb olduğuna kesin kanıya vardığım İngiliz hakemle buluştuk.

Ülkemizde hakemlerin konuşmaya fazla cesaret etmediklerini bilen bir gazeteci olarak, fazla şansımın olmadığını düşündüm fakat kendimi tanıtmamın ardından, Webb'in sıcakkanlı tavrı ve samimi açıklamaları karşısında ne yalan söyleyeyim, gerçekten mahçup oldum.

İşte İngiltere'nin son yıllardaki tartışmasız en iyi hakeminin; Cüneyt Çakır, Fenerbahçe, Galatasaray ve Türk futboluyla ilgili birbirinden ilginç tespitleri...

16-06/04/howard_webb_1712055c.jpg

Howard Webb / FOTO: Sosyal Medya

'ALTERNATİFİ YOK'

"Cüneyt Çakır'ı çok beğeniyorum. Bana göre şu an tartışmasız Avrupa'nın en iyi 3 hakemi içinde. Aslında şu an Avrupa’nın 1 numarası, en formda hakemi. Bu sezon samimi bir şekilde söylüyorum, tüm maçlarını üst düzey yönetti. Bu sezonki formundan da ötürü bana göre Fransa'daki şampiyonada finali Cüneyt Çakır yönetecek. Onun dışında bir alternatif açıkçası görünmüyor. Çünkü O ve ekibi bunu hak ediyor. Tabii ki unutulmamalı, Cüneyt Çakır'ın finali yönetmesi için Türk Milli Takımı’nın finale kalmaması gerekiyor."

'UEFA'NIN ÖRNEK HAKEMİ'

"Polonya ve Ukrayna'da yapılan 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde Çakır yine mükemmel maçlar yönetmişti. UEFA bu konuda bize ders verirken, hatalarımızı tekrar izletirken, Çakır’ın kararlarını örnek göstermişti. Hatta onun beden dili konusunda o kadar çok memnun kalmışlardı ki, o turnuvada Çakır'ın beden dili tüm eğitmenlere ve bize örnek olarak tekrar tekrar izlettirildi. Zaten Şampiyonlar Ligi'nde en kritik maçların Cüneyt'e verilmesi bunun bir göstergesi. UEFA yetkilileri ona çok güveniyor."

16-06/04/s-14ea2332b57d1e5ef4c50dbe2f9b5615681517b4.jpg

ÇOK MAÇ ÇOK ELEŞTİRİ...

"Avrupa'da maçlar yönettiğimizde hem Cüneyt hem ben iyi geri dönüşler alıyoruz ama şu bir gerçek ki, kendi ülkemizde büyük maçlar sonunda acımasızca eleştiriliyoruz. Aynı eleştirileri ben de alıyorum. Ama inanın, bunun tek sebebi var. Büyük maçlar en iyi hakemlere veriliyor. Bu maçların fazlalığı da fazla eleştirilerin gelmesine neden oluyor. Cüneyt, Türkiye’de en büyük, en önemli maçları yönettiği ve çok maçta düdük çaldığı için çok eleştiriliyor. Yoksa yönetim tarzı aynı. Ama hep gözönünde ve bu nedenle çok eleştiriliyordur."

'ARAP ÜLKELERİ CÜNEYT'E HAYRAN'

"Benim Arap ülkelerinde çok güzel ilişkilerim var. Bu nedenle oradaki büyük maçlarla ilgili tavsiye istediler. Hakem ismi istediler. Düşünmeden Cüneyt Çakır'ı önerdim ve kesinlikle de pişman değilim. Biliyorsunuz Cüneyt, Suudi Arabistan’daki Al Ahli-Al Shabab karşılaşmasında görev yaptı ve mükemmel bir yönetim gösterdi. Arap ülkeleri Cüneyt'i çok sevdiler ve emin olun oradaki en önemli ve en kritik maçları vatandaşınız yönetmeye devam edecek."

16-06/04/cc.jpg

'FENERBAHÇE MAÇI UNUTULMAZDI'

"Türkiye'de bir çok maç yönettim. Fenerbahçe maçlarında görev yaptım. İstanbul harika bir kent. Fenerbahçe'nin stadında atmosfer muhteşem. Özellikle de Fenerbahçe maçları öncesi verilen yemeğe hayran kaldım. Bizim 'Maç öncesi yemeği' diye tabir ettiğimiz menü, Avrupa'da yediğim en iyi en lezzetli yemeklerden biriydi. Ama Galatasaray maçlarına hiç denk gelmedim. Oradaki atmosfer hakkında çok şey duydum. Galatasaray’ın maçını da yönetmeyi çok isterdim ama olmadı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN