Erdoğan'dan Merkel'e taziye telefonu

Erdoğan'dan Merkel'e taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında ölen Alman vatandaşları için taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le sabah saatlerinde Sultanahmet'te Alman turistlerin bulunduğu bir kafileye düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, saldırıda hayatını kaybeden Alman vatandaşları için Merkel'e taziyelerini iletti. İki lider, terörle mücadelede kararlılık ve işbirliği vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşları için Merkel'e taziyelerini iletti.

Terörün dini, milliyeti olmaz

Terörün dini, milliyeti, kimliği olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların tedavisi için gereken her şeyin yapıldığına da değindi.

Erdoğan ve Merkel'in, terörün her türüyle kararlılıkla mücadele konusunda ortak duruş ve dayanışma sergilemenin önemini vurguladıkları, bu çerçevede emniyet ve istihbarat makamları arasındaki işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN