Erdoğan: TBMM Başkanı ile görüşüp seçime götürebilirim

Erdoğan: TBMM Başkanı ile 
görüşüp seçime götürebilirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümet çalışmaları için "Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada MHP ile de bir görüşme yapabilir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninde, terörle mücadelenin "silahların üzerine beton dökülene kadar" devam edeceğini söyeleyen Erdoğan Töre sonrası resepsiyonda "Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada MHP ile de bir görüşme yapabilir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın) ifadelerini kullananlar, onlar Anayasa'nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Bulundukları konumdan haberleri yok. Onlar önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar.

"Temenni ederim ki hayırlı olur"

Şu anda Sayın Başbakan'a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Kendisi çalışmaları sürdürüyor. Şu anda ana muhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan'ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur.

"Benim tasarrufum içerisinde olan işler değil"

Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisi'nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır.

Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir. Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı

"45 günü esnetme yetkim yok"

Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye Ülke kesinlikle hükumetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı. 45 günü esnetme yetkim yok."

"Meclis Başkanı'yla istişare edeceğim..."

Erdoğan, erken seçim konusunda ise "TBMM Başkanı ile görüşerek götürebilirim. TBMM de götürür" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN