Yılbaşında gelecek zam netleşiyor! Asgari ücret, SSK, memur, Bağ-Kur... Zamlar pes dedirtti

Yılbaşında gelecek zam netleşiyor! Asgari ücret, SSK, memur, Bağ-Kur... Zamlar pes dedirtti

Milyonlarca çalışanın, emeklinin gözü şimdiden yılbaşında verilecek zamma dikildi. Özellikle de ara zam alamayan asgari ücretli çalışanlar büyük bir heyecanla yeni yıl zammını bekliyor. Peki yeni yılda zamlar ne kadar olacak? Gelin beraber tahminlere bakalım…

Sözcü’de yer alan habere göre, 2025 yılı için maaş ve emekli zamlarına dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Enflasyon hedefleri doğrultusunda yapılacak düzenlemeler, asgari ücretli, memur ve emeklilerin maaşlarını doğrudan etkileyecek. İşte 2025’in yılbaşında beklenen zam oranları ve detaylar...

p-1.jpg

ENFLASYON HEDEFİ ZAMLARI ŞEKİLLENDİRİYOR

İktidarın 2025 yılı için belirlediği enflasyon hedefi, maaş ve emekli zamlarını önemli ölçüde etkiliyor. Enflasyonu %14’e düşürme hedefi doğrultusunda, zam oranlarının da sınırlı olacağı belirtiliyor. Yıl sonu enflasyonuna göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranları %6.6 ile %12 arasında değişecek. İşçi emeklileri için ise bu oran %10.6 ile %16.2 arasında olacak. Asgari ücret için ise ekonomi yönetiminin öngördüğü zam oranı %15 ile %20 arasında.

yeni-proje-3-001.jpg

MERKEZ BANKASI’NIN ETKİSİ

Merkez Bankası, maaş zamlarının enflasyon tahminleriyle uyumlu olması gerektiğini vurgulamıştı. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, bu yaklaşımın bir yansıması olarak değerlendiriliyor. 2025’te enflasyonun %14’e çekilmesi için, ücretli ve emeklilere yapılacak zammın da sınırlı kalması bekleniyor. Yıl sonunda enflasyon oranı tahminlerine bağlı olarak memur ve emeklilere yapılacak toplam zam oranı %6.61 ile %12.02 arasında değişebilecek.

p-3.jpg

ASGARİ ÜCRETTE DURUM NE OLACAK?

Asgari ücretli çalışanların 2025 yılı başında alacakları zam, enflasyon tahminlerine göre şekillenecek. Eğer enflasyon %14’te kalırsa, ve asgari ücret zammı %15 ile sınırlı kalırsa, asgari ücret 19.552 TL olarak belirlenebilir. Refah payı eklenirse zam oranı %20’ye çıkarak asgari ücret 20.402 TL’ye yükselebilir. %25 zam yapılırsa ise asgari ücret 21.252 TL olacak. Ancak Temmuz ayında %25’lik bir zam yapılmış olsaydı, Ocak 2025’te asgari ücret %15 zamla 24.440 TL’ye, %20 zamla 25.503 TL’ye çıkacaktı.

p-2.jpg

YILBAŞINDA EKONOMİK GERİLİM SÜRÜYOR

2025 yılı başında maaş ve emekli zammında yapılacak düzenlemeler, enflasyon hedefleriyle doğrudan bağlantılı olacak. Maaş artışları ve emekli maaşları konusundaki belirsizlik, yılbaşında ekonomik gerilimin devam edeceğini gösteriyor. Asgari ücretli ve emekliler, bu değişikliklerin etkilerini yakından takip edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN