Yatırımcılar güvenli limana hücum ediyor: Altında rekor üstüne rekor

Yatırımcılar güvenli limana hücum ediyor: Altında rekor üstüne rekor

Jackson Hole haftasında altının onsu 2.531 dolara yükselerek yeni bir rekor kırdı. Yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yapacağı konuşmayı beklerken, altın değer kazanmaya devam ederek tarihi bir zirveye ulaştı.

Altının onsu, 2.531 dolara çıkarak bu yılki kazancını yüzde 22'nin üzerine taşıdı. Değerli metalin spot fiyatı, Cuma günü ilk kez 2.500 doları aşarak, her biri yaklaşık 400 ons ağırlığındaki külçe altının değerini 1 milyon doların üstüne çıkardı. Gram altın ise 2.756 seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Cuma günü Powell'ın Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasında, altın için genellikle olumlu kabul edilen faiz indirim süreci hakkında Fed’in yol haritasına dair ipuçları aranacak.

ALTIN REKOR KIRMA EĞİLİMİNDE KALMAYA DEVAM EDİYOR

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, “Altın, Powell'ın Jackson Hole konuşması öncesinde rekor kırma eğiliminde kalmaya devam ediyor. Dolar ve tahvil getirilerinin fazla ilham verici olmaması ile birlikte, ana etken mevcut pozitif momentum ve sınırlı satış iştahı olarak görülüyor”

Yatırımcılar ayrıca, Fed’in faiz indirim sürecinde belirleyici olabilecek, başta işsizlik maaşı başvuruları olmak üzere bu hafta yayınlanacak diğer ABD verilerini de yakından takip edecek.

Altının yükselişi, merkez bankalarının güçlü alımları ve Orta Doğu ile Ukrayna'daki devam eden çatışmalar nedeniyle desteklendi. Tezgah üstü piyasada da fiziki külçe altın alımları sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

Commerzbank AG Emtia Analisti Carsten Fritsch, bir raporunda “Altın fiyatının, ABD'de enflasyonun hedefin üzerinde seyretmesi, Fed tarafından gelecek faiz indirimleri ve dolarının zayıflaması nedeniyle 2025'in ilk yarısında yükselmeye devam etmesini bekliyoruz” diye yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN