Yarın altında kritik gün! İslam Memiş ve kuyumculardan iki senaryolu tahmin: O rakamı görebilir

Yarın altında kritik gün! İslam Memiş ve kuyumculardan iki senaryolu tahmin: O rakamı görebilir

Altın fiyatlarının bir yükselip bir düştüğü bu günlerde piyasa uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcıları yakından ilgilendiren yeni açıklamalar geldi. Özellikle yarına gün içerisine dikkati çeken Memiş, tahmin ettiği rakamları paylaştı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın fiyatları, yarın açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesinde dalgalı bir seyir izliyor. Özellikle ons altın ve gram altın üzerindeki belirsizlik, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Peki, gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? İşte detaylar…

altin4-001.jpg

ABD ENFLASYON VERİSİ ÖNCESİ ALTIN FİYATLARINDA BELİRSİZLİK

Sputnik'te yer alan habere göre, yarın ABD'den açıklanacak enflasyon verisi, altın fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Piyasalar, bu verinin sonuçlarına odaklanmış durumda. Üretici fiyat endeksi de bugün açıklanacak, bu da yatırımcıların dikkatini çekiyor.

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer’a göre, enflasyon verisi düşük gelirse altın fiyatları yükselebilir. Bu durumda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentileri yeniden güçlenebilir ve ons altının 2.500 dolar seviyesine ulaşabileceği öngörülüyor.

altin3-001.jpg

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

13 Ağustos itibarıyla gram altın 2.627 TL’den, çeyrek altın ise 4.482 TL’den işlem görüyor. Cumhuriyet altını ise 18.241 TL seviyesinde bulunuyor. Yıl sonu için gram altının 3.000 TL seviyesine ulaşabileceği belirtiliyor.

KUYUMCULARDAN YIL SONU TAHMİNİ

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altının güvenilir bir yatırım aracı olduğunu vurguluyor ve uluslararası gelişmelerin altın fiyatlarını desteklediğini belirtiyor. Yıl sonu için gram altın fiyatı beklentisi 3.000 TL olarak ifade ediliyor. Özman, yılbaşına kadar altının yüzde 10 oranında daha artabileceğini ve gram altının 3.000 TL sınırına ulaşabileceğini söylüyor.

altin2.jpg

ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisinin ardından piyasalarda büyük bir kırılma yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Memiş, Fed’in faiz indirimi beklentilerinin bu tarihten sonra netlik kazanacağını ve döviz kurlarında önemli hareketlenmelerin yaşanabileceğini ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN