Üretimden kötü haberler gelmeye devam ediyor: Kapasite kullanımı 19 ayın dibinde

Üretimden kötü haberler gelmeye devam ediyor: Kapasite kullanımı 19 ayın dibinde

Merkez Bankası, Eylül ayı İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı (KKO) verilerini yayımladı. KKO, 0,5 puan düşüşle yüzde 74,9 seviyesine gerilerken Mevsimsel etkilerden arındırılmış KKO ise 0,2 puan artarak %75,9'a yükseldi. Böylece KKO, Mart 2023'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayına ilişkin İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı (KKO) verilerini açıkladı.

Mevsimsel etkilerden arındırılmamış KKO, yüzde 74,9 ile geçen aya göre 0,5 puanlık bir düşüş kaydetti. Böylece KKO, Mart 2023'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış KKO ise bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 75,9'a yükseldi.

hd4df4d4h.jpg

Yapılan açıklamada 2024 yılı Eylül ayında, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1766 iş yeri tarafından İktisadi Yönelim Anketi’ne verilen yanıtlar toplulaştırılarak değerlendirildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN