Türkiye'ye dönmeye hazırlanan otomotiv devinden 806 km menzilli elektrikli otomobil

Türkiye'ye dönmeye hazırlanan otomotiv devinden 806 km menzilli elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil piyasasının yeni ismi Türkiye'ye doğru yola çıktı. Türkiye pazarına dönmeye hazırlanan otomotiv devi 806 kilometre menzile sahip modelini duyurdu. İşte piyasanın yeni ismi...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye pazarına hazırlanan elektrikli otomobil devi yola çıktı. İlk modeliyle piyasada yerini alacak bu model 806 kilometre menzile ulaşıyor. O tarihten itibaren teslimatlara başlayacak. İşte o tarih...

ÖN SİPARİŞE AÇILDI

Dünyanın önde gelen otomotiv devlerinden Geely, Lynk&Co markasıyla Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor ve tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Markanın tamamen elektrikli ilk modeli olan Lynk&Co Z10, bugün itibariyle ön siparişe açıldı ve otomotiv sektöründe heyecan yarattı.

3b39853c-b3d1-4559-80b3-888ccba03846.jpg

806 KİLOMETRE MENZİL

Lynk&Co Z10, 95 kWh LFP bataryası ve 422 HP gücündeki elektrik motoruyla 806 km'ye varan menziliyle dikkat çekiyor. Araç, gelişmiş aerodinamik yapısıyla sadece 0,198 Cd sürtünme katsayısına sahip. İkinci nesil ısı pompalı termal yönetim sistemiyle birlikte verimliliği artırarak menzilini maksimum seviyede tutuyor.

daa8ba32-bd12-4cfd-8d44-c803074760ac-large.png

O TARİHTE TESLİMATLARA BAŞLAYACAK

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon TL başlangıç fiyatıyla sunulacak olan bu elektrikli sedan, uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Giriş seviyesi modeli ise 71 kWh batarya ve 270 kW motor seçeneğiyle geliyor ve Eylül ayında teslimatlara başlanacak. Avrupa pazarı için de büyük beklentiler yaratan Lynk&Co Z10'un, Volvo ile ortak olarak Slovakya'daki fabrikada üretileceği belirtiliyor.

Geely'nin bu hamlesi, Türkiye'de elektrikli otomobil pazarında yeni bir rekabetin kapısını aralıyor. Elektrikli araçların geleceğini şekillendiren bu model, Türkiye yollarında elektrikli dönüşümün öncülerinden biri olacağa benziyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN