Türkiye'nin otomobil devi iflasın pençesinde! Adını herkese duyurmuştu, kriz o şirketi de vurdu

Türkiye'nin otomobil devi iflasın pençesinde! Adını herkese duyurmuştu, kriz o şirketi de vurdu

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini her sektörde göstermeye devam ediyor. Özellikle tedarik ve ham madde fiyatlarındaki artış şirket sahiplerini zor durumda bırakırken şirketler borcunu ödeyemez hale geldi. Gelen son dakika bilgisi ise piyasaları altüst etti. Türkiye'nin otomobil devi iflasın pençesinde! Adını herkese duyurmuştu, kriz o şirketi de vurdu. İşte iflas haberinin detayları haberimizde...

Türkiye bir yandan enflasyonla boğuşurken bir yandan da ekonomik kriz ile mücadele vermekte. Avrupa'da yaşanan Rusya-Ukrayna krizi ve Orta Doğu'da patlak veren İran-İsrail gerilimi küresel piyasalarda tedirginliğe neden olurken şirketler borçlarını ödemekte zorluk çekmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise herkesi şaşkına çevirdi. Türkiye'nin otomobil devi iflasın pençesinde! Adını herkese duyurmuştu, kriz o şirketi de vurdu.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİL DEVİ İFLASIN PENÇESİNDE

Antalya’da faaliyet gösteren 07 Uğur Profil A.Ş., konkordato talebinde bulundu. Türkiye'nin önde gelen otomotiv sektörü temsilcisi olan Uğur Profil A.Ş.'ye mahkeme geçici mühlet verdi. Alınacak tedbirler de belli oldu. Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarından 07 Uğur Profil A.Ş., küresel ekonomik krizin olumsuz etkileri doğrultusunda konkordato talebinde bulundu. Şirket, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşabilmek ve faaliyetlerine devam edebilmek için mahkemeye başvurdu.

yeni-proje-2024-08-03t115616-502.jpg

ADINI HERKESE DUYURMUŞTU! KRİZ O ŞİRKETİ DE VURDU

Mahkeme üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Konkordato ilan eden şirket için yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

Duruşma Tarihi: 14 Ekim 2024 saat 14.00 Geçici Mühlet Süresi: 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 3 ay

Alınacak Tedbirler:

Mal Varlıklarının Korunması: Davacıların mahkemenin izni olmadan rehin tesis etmeleri, kefil olmaları, taşınmaz veya işletmelerini devretmeleri gibi işlemler önlenecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak.

İhtiyati Tedbirler:

Davacılar aleyhine her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri durdurulacak. Takipler, mevcut durumlarıyla yerlerinde durdurulacak. Ancak, işletme faaliyetleri için gerekli makine ve araçlar üzerindeki hacizler baki kalacak ve bu eşyalar yediemin olarak davacılara teslim edilecek.

yeni-proje-2024-08-03t115627-533.jpg

Rehinli Alacaklar:

İmtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar için haciz yoluyla takip yapılabilecek, ancak rehinli malın satışına ve muhafaza tedbirlerine yönelik işlemler tedbiren önlenecek.

Gayrimenkul ve Araçların Korunması: Davacıların gayrimenkullerinin ve araçlarının üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesine karar verilmiştir. Ayrıca, teminat mektuplarının nakde çevrilmesi tedbiren önlenecektir (süreli teminat mektupları hariç).

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN