Türkiye'nin dev şirketine Arap talipler çıktı! Ünlü Türk havayolu firması Araplara satılıyor

Türkiye'nin dev şirketine Arap talipler çıktı! Ünlü Türk havayolu firması Araplara satılıyor

Türkiye’nin dev şirketine Arap talipler çıktı. Kimsenin bilmediği sıcak gelişmeyi Gazeteci Fatih Altaylı açıklarken, ünlü hava yolu şirketinin Araplara satılması gündeme geldi. İşte detaylar…

Gazeteci Fatih Altaylı, son zamanlarda devamlı gündeme gelen rezervasyon problemleri ile adından söz ettiren Ajet’le ilgili dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi. Öyle ki Altaylı’nın iddialarına göre Türk Hava Yolları’na bağlı faaliyetlerini sürdüren şirketin Araplara satılması söz konusu.

Avrupa’nın önde gelen havayollarından olan Türk Hava Yolları, son yıllarda büyük başarılara ulaşmış durumda. Şirket, kendi bünyesinde Ajet, SunExpress, THY Teknik A.Ş gibi önemli yan kuruluşlarla beraber milyonlarca yolcuya havacılık hizmeti sunuyor. Geçen yıl alınan kararla beraber Anadolujet’in ismi AJet olarak güncellenmişti. Fakat son zamanlarda AJet’te yaşanan operasyonel sorunlardan dolayı THY’ye eleştiri yağmıştı. Özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında pek çok yolcunun fazla rezervasyondan dolayı mağdur edildiği ve bazı uçuşların saatlerde ertelendiği gündeme gelmişti.

ajet-araplara-mi-satiliyor.jpg

AJET ARAPLARA MI SATILACAK?

Fatih Altaylı’nın iddiasına göre, AJet yakın süre sonra Araplara satılacak. Altaylı söz konusu yazısında THY personelinin iddiası, A Jet’in muhtemelen Arap sermayesine satılmak üzere organize edildiği, bu yüzden Anadolu Jet’in THY ile ortak kullandığı rezervasyon ve planlama sisteminden ayrıldığı, sorunların da bundan kaynaklandığı. Benim anlamadığım ise tüm bu rezalete Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün nasıl ve neden seyirci kaldığı" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN