Türkiye'den ev alamayan vatandaş rotasını diğer ülkelere çevirdi: Yurt dışına 2,4 milyar dolar gitti

Türkiye'den ev alamayan vatandaş rotasını diğer ülkelere çevirdi: Yurt dışına 2,4 milyar dolar gitti

Türkiye'den yurtdışına yapılan doğrudan yatırımların 2024 Ocak-Nisan dönemindeki dağılımı incelendiğinde, hizmetler sektörünün bu dönemdeki ağırlığının yüzde 72,1 olduğu belirlendi. Aynı dönemde yatırımların yüzde 41'i ise gayrimenkul sektörüne yönelik oldu.

Türkiye'den yurtdışına doğrudan yatırımlar, özellikle son yıllarda gözle görülür bir artış trendi gösteriyor. Bu yatırımlar arasında gayrimenkul edinimleri de dikkat çekiyor. Özellikle 2023 yılı, Türk yatırımcıların gayrimenkul alımları konusunda bir dönüm noktası oldu. Geçtiğimiz yıl toplamda 2.4 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapılarak rekor kırıldı ve bu trendin 2024 yılında da devam etmesi bekleniyor.

YAPILAN YATIRIMLARIN YÜZDE 41'İ GAYRİMENKULE

Ekonomim'den Mehmet Kaya'nın haberine göre; 2024 yılının ocak-nisan döneminde Türkiye'den yurtdışına yapılan yatırımlar incelendiğinde, bu yatırımların yüzde 41'inin gayrimenkul alımlarından oluştuğu görüldü. Bu dönemde hizmetler sektöründeki yatırımların ağırlığı ise yüzde 72.1 olarak gerçekleşti.

Gayrimenkul yatırımlarının artması, Türkiye'den yurtdışına yönelik doğrudan yatırımların yapısal değişimini de beraberinde getiriyor. Özellikle son iki yılda gayrimenkul sektöründeki yatırımlarda belirgin bir artış yaşanırken, bu alandaki yatırımların toplam yatırımlar içindeki payı da sürekli olarak yükseliyor. 2023 yılında yüzde 36.8 olan gayrimenkul yatırımlarının payı, 2024 yılının ocak-nisan döneminde yüzde 41.3'e ulaştı.

Ancak, küresel ekonomiye entegrasyon sürecinde yatırımların ağırlığının hizmetler sektöründe yoğunlaşması da dikkat çekiyor. Hizmetler sektöründeki yatırımların artmasıyla birlikte, bu sektördeki gayrimenkul yatırımlarının etkisi ve önemi giderek artıyor. Sanayi sektöründe ise gayrimenkul yatırımlarının ağırlığı azalma eğiliminde, bu durum da Türk yatırımcıların yurtdışında tercih ettikleri sektörlerin değişimine işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN