Trump'tan ABD'yi kripto başkenti yapma sözü

Trump'tan ABD'yi kripto başkenti yapma sözü

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Bitcoin ve kripto paraların gelecekte ABD'nin ekonomik liderliğini güçlendireceğini belirterek, ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" yapmayı planladığını açıkladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Nashville'de düzenlenen Bitcoin Konferansı'nda kripto paralar hakkındaki planlarını açıkladı. ABD'nin, Bitcoin ve kripto para teknolojilerini benimsememesi durumunda bu alanda Çin'in egemen olacağını belirterek, ABD'nin bu duruma izin vermemesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomim'de yer alan habere göre Trump, "ABD'nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekada ve uzayda birinci olmasını istiyorum" diyerek, ülkenin "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını hedeflediğini belirtti. Ayrıca, kripto paraların geleceğini ABD'de tanımlamak, üretmek ve geliştirmek istediğini ifade etti.

"BİTCOİNİNİZİ ASLA SATMAYIN"

Kripto para birimleriyle ilgilenen yaklaşık 175 milyon insan olduğuna dikkat çeken Trump, mevcut yönetimin kripto düzenlemelerini eleştirerek, göreve gelmesi durumunda ilk iş olarak SEC Başkanı Gary Gensler'i görevden alacağını ve yerine yeni bir başkan atayacağını söyledi. Ayrıca, Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi kurarak, bu konseyin 100 gün içinde şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlayacağını belirtti.

Trump, Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını, aksine mevcut hükümetin politikalarının doları tehdit ettiğini savundu. Bitcoin'in ve kripto para birimlerinin hızla yükseleceğini öngörerek, "Bitcoininizi asla satmayın" tavsiyesinde bulundu. Başkan seçilmesi durumunda, ABD hükümetinin sahip olduğu tüm Bitcoinleri elde tutacağını ve bunların stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.

Son olarak, ABD başkanı olduğu sürece asla bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını ve Amerika'nın ihtiyaç duyduğu inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN