TOKİ’den müjde geldi! 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlük! 6 Şubattan önce…

TOKİ’den müjde geldi! 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlük! 6 Şubattan önce…

2023 yılından bu yana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindiren haber geldi. Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar peş peşe geldi. 6 Şubat'tan önce…

Türkiye yaşadığı büyük felaketin yaralarını sarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana gelen deprem felaketinin ardından birçok vatandaş evsiz kalırken sıcak yuvalarına kavuşma hayaliyle yanıp tutuşuyor. Şehirlerde çalışmalar devam ederken 12.500 daire için çalışmaların sonuna gelindi. Mart ayında başlayan Ceyhan ilçesindeki 30 blok ve 581 daireden oluşan projede inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 30 bloğun tamamının kaba inşaatı tamamlanırken 6 blokta sahiplerine teslim edilecek hale geldi.

DEPREMZEDELER EVLERİNE KAVUŞUYOR

TOKİ tarafından yapılan proje kapsamında 2+1 daireler için brüt 110,net metrekare belirlenirken 3+1 daireler için brüt 150 net 127 metrekare olacak şekilde çalışmalar tamamlandı. Dairede kullanılan bütün malzemelerin %100 yerli olduğu belirtilirken Şubat ayında şehir genelinde yapımı tamamlanan bin konutun kura töreninin ardından depremzede vatandaşlara teslim edileceği bildirildi.

toki-kura-cekilisi.jpg

SICAK EVLERİYLE BULUŞACAKLAR

Büyük felaketin yaraları sarılmaya devam ederken kalıcı konut projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, vatandaşların 6 Şubat öncesinde dairelerine oturabileceğini aktardı. İlerleyen günlerde cumhurbaşkanının online katılımıyla gerçekleştirilecek olan çekilişlerin noter huzurunda yapılacağını belirten Karslıoğlu, “Hak sahipleri dairelerini teslim alacaklar. Bu süreç tabi Şubat ayıyla bitmiyor. Bundan sonra neredeyse her ay çekiliş sırasına göre herkes dairelerine geçecek” dedi.

toki-satis.jpg

11 İLDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Depremin yıl dönümü yaklaşırken 11 şehirde binlerce konut için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Mustafa Karslıoğlu, “Bu ülkemizi ve bizleri gururlandıran bir tablo. Bütün şantiyelerimizde 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalar sürüyor. Halihazırda Ceyhan’da, Yumurtalık, Şambayadı ve Buruk’ta çalışmalar çok yoğun. Her bin konut için bin işçi çalışıyor. Bütün kalemleri göz önüne alırsak bu TOKİ şantiyeleri ülke ekonomimiz içinde önemli. Ekonomiye çok ciddi katkı sağlıyor” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN