Tesla 27 bin aracını geri çağırıyor! Kazaya sebep olacak kusur!

Tesla 27 bin aracını geri çağırıyor! Kazaya sebep olacak kusur!

Elektrikli araç denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Tesla o modelinde 27 bin aracını geri çağırıyor. Daha önce de çeşitli sebeplerle geri çağırma yaşanmıştı...

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, 27 bin Cybertruck modelini geri çağırma kararı aldı. Şirketin açıklamasına göre, bu geri çağırmanın nedeni, geri görüş kamerasının görüntülerinin gecikmeli olarak sürücüye iletilmesi. Bu sorun, sürücülerin görüş açısını kısıtlayarak kaza riskini artırabilecek bir tehlike oluşturuyor.

YAZILIM GÜNCELLEMESİYLE SORUN ÇÖZÜLECEK

Tesla, geri çağırılan araçlardaki sorunun yazılım güncellemesiyle çözülebileceğini belirtti. Geri görüş kamerasındaki gecikmenin, Cybertruck sisteminin kapanmadan önce yeniden başlatılma komutu almasıyla oluştuğu açıklandı.

whatsapp-image-2024-10-03-at-23-35-22.jpeg

GEÇMİŞTE DE GERİ ÇAĞIRMALAR YAŞANDI

Bu yılın başlarında Tesla, ABD'deki çok sayıda Cybertruck modelini cam silecekleri ve dış kaplama ile ilgili sorunlar nedeniyle de geri çağırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN