Skoda'dan %10 ÖTV'li süper SUV: Elroq Türkiye'de yok satacak!

Skoda'dan %10 ÖTV'li süper SUV: Elroq Türkiye'de yok satacak!

Skoda’da %10 ÖTV’li süper SUV tanıtımı geldi. Uzun zamandır merakla beklenen ve tanıtını yapılan Elroq Türkiye’de yok satacak. İşte, Skoda’nın şimdiden çok ilgi gören o modeli…

ESMAGÜL KOÇAK

Skoda, uzun zamandır merakla beklenen yeni elektrikli kompakt SUV modeli Elroq’u Prag’da düzenlediği etkinlikle tanıttı. Modern Solid tasarım anlayışıyla dikkat çeken ve %10 ÖTV avantajıyla Türkiye’de büyük ilgi göreceği düşünülen Elroq, fiyat-performans segmentinde ses getirecek gibi duruyor.

Skoda Elroq Fiyat ve Özellikleri:

Başlangıç Fiyatı: 33.900 Euro

Batarya Seçenekleri: 52/59/77 kWh

Motor Gücü: 125/150/210 kW

Menzil: 370/400/560 km

Şarj Hızı: 145/165/175 kW DC şarj

Boyut ve Bagaj Kapasitesi: 4,4 metre uzunluk, 470 litre bagaj hacmi

yeni-proje-8-001.jpg

%10 ÖTV AVANTAJI İLE TÜRKİYE'YE GELİYOR

Skoda Elroq, 50 ve 60 modelleriyle iki farklı motor seçeneği sunuyor. 125 kW ve 150 kW motorlara sahip bu versiyonlar, Türkiye’de %10 ÖTV avantajıyla satılabilecek. Bu özellik, Elroq'u Türkiye pazarında oldukça cazip hale getirecek ve araç, rekabetin yüksek olduğu elektrikli SUV segmentinde "yok satacak" gibi görünüyor.

VOLKSWAGEN GRUBUNUN MEB PLATFORMUNU KULLANDI

Volkswagen grubunun MEB platformunu kullanan Skoda Elroq, diğer MEB platformlu araçlarla aynı batarya ve motor donanımlarına sahip. Bu sayede, kullanıcılar güçlü performans, uzun menzil ve hızlı şarj avantajlarını bir arada deneyimleyebilecek.

İÇ TASARIM: MODERN SOLİD ANLAYIŞI

Elroq, Skoda'nın "Modern Solid" tasarım anlayışını benimseyen ilk modeli olarak dikkat çekiyor. İç kısımda bulunan 13 inçlik dokunmatik ekran, bazıları tarafından 2010’lu yılları anımsatan bir estetiğe sahip olsa da, aracın genel tasarım dili ve teknolojik donanımlarıyla uyumlu bir görünüm sunuyor.

yeni-proje-9-001.jpg

AVRUPA'DA SİPARİŞLER BAŞLIYOR, TÜRKİYE 2025'TE BEKLİYOR

Skoda, Avrupa'da bu ay itibarıyla Elroq için sipariş almaya başlayacak ve ilk teslimatların 2025'in bahar aylarında yapılması planlanıyor. Türkiye’de ise Elroq'un yollara çıkması 2025’in ikinci yarısını bulacak gibi görünüyor.

Elektrikli SUV segmentinde Türkiye’de büyük bir boşluğu doldurması beklenen Skoda Elroq, uygun fiyatı ve güçlü özellikleriyle otomobil severlerin radarına girmeyi başardı. %10 ÖTV avantajı ile birlikte bu yeni model, elektrikli araç pazarında dengeleri değiştirmeye aday!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN