Mehmet Şimşek Çinli firmaların Türkiye'ye yatırımını övdü: Türkiye küresel yatırım üssüne dönüşüyor

Mehmet Şimşek Çinli firmaların Türkiye'ye yatırımını övdü: Türkiye küresel yatırım üssüne dönüşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan küresel ölçekli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı. "Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor." diyen Şimşek, "2003-2024 Haziran döneminde toplam 266,9 milyar dolar doğrudan yatırım girişi gerçekleşti." dedi

Küresel firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için Türkiye'yi tercih ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çinli firmaların Türkiye'ye yatırımını överek "Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor. 2003-2024 Haziran döneminde toplam 266,9 milyar dolar doğrudan yatırım girişi gerçekleşti" dedi.

Şimşek'in açıklaması şu şekilde:

"Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor. 2003-2024 Haziran döneminde toplam 266,9 milyar dolar doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. 2003’ten önce yüzde 0,2 olan küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız pay 2003-2023 döneminde yüzde 0,9’a çıktı. Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejimizde hedefimiz 2028 yılına kadar bu oranı yüzde 1,5’e yükseltmek. Programımızın ikiz dönüşüm ve yüksek katma değerli üretime yönelik politikalarıyla ülkemizi daha büyük bir üretim üssüne dönüştürerek büyüme potansiyelimizi ve vatandaşlarımızın refahını artıracağız."

Çinli batarya üreticisi Ganfeng LiEnergy ve Yiğit Akü (YIGIT), lityum pil alanında işbirliği anlaşmasına imza atmıştı. Şirket, yaklaşık 500 milyon dolarlık toplam yatırımla Türkiye’de 5 GWh lityum pil üretim kapasitesi kurmayı amaçlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN