Sadece 10 bin TL maaş alan 4 milyon emekliye kötü haber! Kara haberi Bakan Işıkhan bizzat açıkladı

Sadece 10 bin TL maaş alan 4 milyon emekliye kötü haber! Kara haberi Bakan Işıkhan bizzat açıkladı

Emekli maaşında zam için geri sayım başladı. 5 aylık enflasyonun paylaşılmasıyla, yeni maaş tahminleri gündemde yerini aldı. Refah payının kaldırılması üzerine uzman isimden zam değerlendirmesi geldi. İşte emeklinin alacağı zam...

BURAK ÖZTOPRAK

Emekli maaşlarına yapılacak zam ülke genelinde tartışma konusu oldu. Refah payının kaldırılması emeklileri üzerken, bir kötü haber de uzman isimden geldi. Peki, enflasyona göre temmuz zammı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

10 BİN TL ALTINDA ALANLAR ETKİLENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında emeklilere refah payı verilmeyeceğini açıkladı. Bu durum, kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan yaklaşık 4 milyon emekliyi doğrudan etkileyecek.

45663.jpg

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Emekliler, beş aylık enflasyona göre yüzde 22,72'lik zammı garantiledi. Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla bu oran yüzde 25-26 seviyesine yükselebilir. Ancak kök aylığı 10 bin TL'den düşük olan emekliler bu zamdan yararlanamayacak.

emekli-5.webp

UZMANLAR NE DİYOR?

Çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, kök aylığı 10 bin TL'nin altında olan emeklilerin sıfır zam veya çok düşük zam alabileceğine dikkat çekiyor. En düşük emekli aylığının enflasyon oranında artırılması için yasa değişikliği gerektiğini belirtiyor.

emekliye-nefes-aldiracak-guzel-haber-geldi-1200-tl-indirim-olacak-her-emekli-faydalanacak-001.jpg

EMEKLİLER NE YAPMALI?

Emekliler, temmuz zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeli ve haklarını öğrenmek için yetkililere başvurmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN