Prof. Dr. Hakan Kara: 'Bunlar daha iyi günlerimiz'

Prof. Dr. Hakan Kara: 'Bunlar daha iyi günlerimiz'

Ekonomideki veriler, durgunluk endişelerini artırırken, uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın açıkladığı reel kesim güven endeksindeki düşüşü değerlendiren Prof. Dr. Ali Hakan Kara, "Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz" dedi.

Türkiye ekonomisi, durgunluğa doğru sürükleniyor. Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı reel kesim güven endeksi ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) verilerine göre, Türkiye ekonomisi, 2024 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 oranında küçülecek. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre ise bu oran yüzde 0,7'ye çıkıyor.

TCMB eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, TCMB'nin açıkladığı reel kesim güven endeksi verilerini değerlendirirken, "Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN