Prof. Dr. Hakan Kara: Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas açıldı

Prof. Dr. Hakan Kara: Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas açıldı

Türk-İş, temmuz ayında açlık sınırının 19 bin 234 liraya yükseldiğini açıkladı. Yoksulluk sınırı da 62 bin lirayı geçti. Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makasın açılmasını değerlendiren Prof. Dr. Hakan Kara, “Son dönemde fiyat artışlarındaki yavaşlamaya rağmen çalışanlar enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor” dedi.

Türk-İş'in ekonomistler ve uzmanlara hazırlattığı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' raporuna göre, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının temmuz ayı sonuçları açıklandı. 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 19 bin 234 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 62 bin liranın üzerinde.

Temmuz ayında beklenen ara zammın yapılmamasıyla çalışanların da enflasyon karşısındaki erimesi dikkat çekti.

ÇALIŞANLAR ENFLASYONA EZİLİYOR

Prof. Dr. Ali Hakan Kara da X platformundan paylaştığı grafikle birlikte, “Son dönemde fiyat artışlarındaki yavaşlamaya rağmen çalışanlar enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor” dedi.

Kara, ayrıca vergi paketine yönelik de yaptığı değerlendirmede, "Meclise balık olarak giren vergi paketi kılçık olarak çıktı. Oysa balık olarak kalabilseydi, merkez bankasının daha erken ve hızlı faiz indirimi mümkün olacak, toplum bundan kazançlı çıkacaktı" yorumunu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN