Piyasanın en ucuz otomobili tahtını kaptırdı, liste değişti! İşte en uygun fiyatlı otomobiller, bu listeye bakmadan almayın

Piyasanın en ucuz otomobili tahtını kaptırdı, liste değişti! İşte en uygun fiyatlı otomobiller, bu listeye bakmadan almayın

Otomobil piyasasında kritik dönem yaklaşırken, piyasanın en ucuz otomobili tahtını kaptırdı, liste değişti. Bakın araba almak isteyenlerin gönlünü fethedecek en uygun fiyatlı model hangisi oldu?

Otomobil piyasasında kritik bir dönem yaklaşıyor. 31 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR), bazı güvenlik donanımlarını içermeyen sıfır otomobillerin satışını engelleyecek. Bu gelişme, araç bayilerini stoklarını eritmeye yönelik kampanyalar düzenlemeye teşvik etti. Peki, 16 Ağustos itibarıyla piyasada en uygun fiyatlı otomobiller hangileri ve otomobil fiyatlarında ne gibi değişiklikler bekleniyor?

31 AĞUSTOS ÖNCESİ KAMPANYALAR VE PİYASANIN DURUMU

Otomobil bayileri, GSR düzenlemesi öncesi mevcut stoklarını eritmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenliyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, mevcut piyasa koşulları ve otomotiv sektöründeki daralmanın fiyatlar üzerinde sınırlı artışlara neden olabileceğini belirtti. Ertemel, "Genel piyasa koşulları ve otomotiv piyasasında yaşanan daralmanın etkisiyle fiyatların yıl sonuna kadar sabit seyrini koruyacağı ya da maliyetler doğrultusunda sınırlı artışlar kaydedeceği kanaatindeyiz" dedi. Ancak döviz kurunda kayda değer bir artış yaşanması durumunda fiyatlarda beklenmeyen artışların olabileceğini de ekledi.

hyundai-i10-001.jpg

EN UCUZ OTOMOBİLLER LİSTESİ

Günümüzde en ucuz otomobiller arasında yer alan modeller, bütçe dostu seçenekler arayan tüketiciler için büyük önem taşıyor. İşte 16 Ağustos itibarıyla piyasada en uygun fiyatlı otomobiller:

  • Hyundai i10: 900 bin TL - Bu model, şu an piyasadaki en uygun fiyatlı otomobil olarak öne çıkıyor.
  • Citroen C3: 960 bin TL - Uygun fiyatlı seçenekler arasında yer alıyor.
  • Fiat Egea: 970 bin TL - Fiyat-performans dengesi açısından dikkat çekici bir model.
  • Kia Picanto: 995 bin TL - Geçmişte en ucuz otomobil olarak bilinse de, günümüzde bu listede daha yüksek bir fiyat aralığında bulunuyor.

kia-picanto-001.jpg

Ayrıca Renault Clio ve Opel Corsa gibi diğer modeller de uygun fiyatlı otomobiller arasında yer alıyor.

Otomobil fiyatlarındaki mevcut durum ve 31 Ağustos sonrası beklenen değişiklikler, tüketicilerin kararlarını etkileyecek önemli faktörler arasında. Şu an için, otomobil fiyatlarında büyük bir artış beklenmemekle birlikte, döviz kurunda yaşanacak ani değişiklikler fiyatları etkileyebilir. Bayiler ve tüketiciler, piyasa koşullarını göz önünde bulundurarak en uygun fiyatlı otomobiller için fırsatları değerlendirebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN