ÖTV'siz araç satışında flaş gelişme! Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler

ÖTV'siz araç satışında flaş gelişme! Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler

ÖTV'siz araç satışında flaş gelişme! Yeni vergi paketi, 'Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler' sözünü söyletti! İşte ayrıntılar...

TUNACAN ATALAY

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin edindiği bilgilere göre, yeni vergi paketinde engellilere sağlanan ÖTV’siz (Özel Tüketim Vergisi) araç alma hakkının iptal edilmesine yönelik bir düzenleme bulunmuyor. Yalnızca mevcut olan "5 yıl satamama" şartının "10 yıla" çıkartılması gündemde. Yani, 'ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' gibi bir durum söz konusu değil.

ÖTV MUAFİYETİ DEVAM EDİYOR

Bu ikisinden biri olmazsa vatandaşın otomobil alma şansı yok! Emre Özpeynirci, kara tabloyu madde madde anlattı

Engellilere sağlanan ÖTV’siz araç alma hakkının tümden iptal edileceği yönündeki endişeler, gazeteci Emre Özpeynirci’nin paylaştığı kulis bilgileriyle yersiz olduğu anlaşıldı. Özpeynirci’nin aktardığına göre, yeni düzenlemede yalnızca araç satışıyla ilgili süre kısıtlamasında bir değişiklik yapılacak.

SATIŞ KISITLAMASI 10 YILA ÇIKIYOR

Bu uygulama ikinci el fiyatlarındaki artışı azaltacak! - son dakika kocaeli haberleri

Mevcut düzenlemeye göre, ÖTV’siz araç alan engelli vatandaşlar, bu araçları 5 yıl boyunca satamıyorlar. Yeni vergi paketinde ise bu sürenin 10 yıla çıkarılması öngörülüyor. Bu değişiklikle birlikte, engelli vatandaşların ÖTV muafiyetinden yararlanarak aldıkları araçları 10 yıl boyunca satmaları mümkün olmayacak.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK

Engelli araç fiyatları ne kadar? ÖTVsiz araç fiyatları 2022 - Otomobil Haberleri

Gazeteci Emre Özpeynirci, bu düzenlemenin 'ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' gibi bir durum olduğu belirtiyor. Yani, engellilere sağlanan ÖTV muafiyeti hakkının tamamen kaldırılacağı yönündeki spekülasyonlar doğru değil. Sadece satış kısıtlamasında bir süre uzatımı söz konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN