Ordulu ünlü ekonomist fındık bahçelerini satışa çıkardı! Fındık devri artık bitiyor: Şinasi Kara acı tabloyu açıkladı

Ordulu ünlü ekonomist fındık bahçelerini satışa çıkardı! Fındık devri artık bitiyor: Şinasi Kara acı tabloyu açıkladı

Ekonomist ve fındık üreticisi Şinasi Kara, fındık üretiminin ekonomik olarak cazibesini yitirdiğini belirterek, 183 dönüm fındık bahçesini satışa sundu. Kara, yüksek maliyetler ve düşük satış fiyatları nedeniyle fındık üretiminin artık sürdürülemez olduğunu vurguladı.

Üniversitelerde iktisat dersleri veren ve aynı zamanda fındık üreticisi olan ünlü ekonomist Şinasi Kara, fındık üretiminin sürdürülemez hale geldiğini belirterek 183 dönüm fındık bahçesini satışa çıkardığını duyurdu. Kara, fındık üretiminin maliyetlerinin yüksekliği ve düşük getirisi nedeniyle bu kararı aldığını ifade etti. Fındık sektöründe yaşanan bu kriz, üreticilerin geleceğe dair umutlarını da etkiliyor.

yeni-proje-1-003.jpg

FINDIKTA SIKINTILI GÜNLER

Ordu Gazete'de yer alan habere göre, fındık üretiminde yaşanan ekonomik sıkıntılar, Ordulu ünlü ekonomist Şinasi Kara'nın fındık bahçelerini satışa çıkarmasına neden oldu. Kara, fındık üretiminde maliyetlerin gelirleri aştığını ve bu durumun üreticiler için sürdürülemez olduğunu belirtti. Kara'nın açıklamalarına göre, bu yıl fındığın maliyeti 150 lirayı bulurken, satış fiyatı ise sadece 120 lira seviyelerinde kalıyor.

yeni-proje-002.jpg

MALİYETLER VE DÜŞÜK GETİRİ

Kara, fındığın yüksek maliyetler nedeniyle üreticiyi zor durumda bıraktığını ifade etti. Fındık üretiminin el emeği gerektirdiğini ve bu nedenle maliyetlerin yüksek olduğunu belirten Kara, ayrıca fındık fiyatlarının düşük kaldığını ve bu durumun üreticiyi ekonomik olarak zorladığını vurguladı. "110 liraya aldığım fındığın maliyeti 150 lirayı buluyor. Şu anki piyasa fiyatı ise 120 lira," diyen Kara, bu koşullarda üretim yapmanın mantıklı olmadığını belirtti.

GELECEK İÇİN İKİ SEÇENEK

Kara, fındık üretiminin sürdürülemez olduğunu ve bundan sonraki süreçte iki seçenekleri olduğunu söyledi:

  • Fındık üretimi için artık para harcamayacak ve bahçeyi kaderine bırakacak.
  • Fındık bahçesini satışa çıkaracak.

Kara'nın fındık bahçesi, inşaat için uygun bir mevkide bulunuyor ve toplamda 183 dönüm. Potansiyel alıcıların kendisiyle iletişime geçebileceğini belirtti.

Fındık sektöründe yaşanan bu kriz, sektördeki birçok üreticiyi olumsuz etkilerken, Kara'nın bu hamlesi sektörün geleceği konusunda ciddi endişeleri gündeme getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN