Kripto pazarında büyük çöküş: Piyasalarda dalgalanmalara yol açtı

Kripto pazarında büyük çöküş: Piyasalarda dalgalanmalara yol açtı

Bitcoin'in fiyatı, Orta Doğu'daki artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle 64 bin doların altına düştü. Son 24 saatte yüzde 4,2 oranında bir değer kaybı yaşayan en büyük kripto para birimi, piyasalarda dalgalanmalara yol açtı.

Bitcoin'in fiyatı, Orta Doğu'daki artan jeopolitik gerginlikler nedeniyle 64 bin doların altına geriledi. Son 24 saatte kripto para birimi Bitcoin, yüzde 4,2 oranında değer kaybı yaşadı. Bu durum, küresel kripto para piyasasının toplam değerinde de önemli bir azalmaya yol açtı. Pazarın değeri, 24 saat içinde yüzde 4,2 oranında düşerek 2 trilyon 290 milyar dolara geriledi.

KÜRESEL DEĞER 2,3 TRİLYON DOLARIN ALTINDA

Dün politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadede atacağı adımların da kripto para piyasasındaki seyri etkileyeceği kaydediliyor.

Saat 18.15 itibarıyla son 24 saatte fiyatında yüzde 4,3’e yakın düşüş yaşayan Bitcoin, 63 bin 540 dolar seviyesine gerildi.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5,5 değer kaybederek 3 bin 130 dolar seviyesine düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN