Kısa vadeli dış borçta yeni rekor! Merkez Bankası verileri paylaştı

Kısa vadeli dış borçta yeni rekor! Merkez Bankası verileri paylaştı

Merkez Bankası verilerine göre; vadesine bir yıl ya da daha az kalmış kısa vadeli dış borç stoku Şubat ayında 227,5 milyar dolarla Ocak ayının ardından yeni rekor seviyesine yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku şubat ayında 2023 yıl sonuna göre yüzde 0,9 oranında azalışla 173,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 2,2 oranında artarak 69,9 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 4,5 oranında azalarak 57,7 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

2024 Şubat sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 227,5 milyar dolar oldu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN