Kira yerine kendi evinize ödeme yapın! İstanbul, Sivas, Çankırı… Bu konutlarda ilk oturan siz olacaksınız

Kira yerine kendi evinize ödeme yapın! İstanbul, Sivas, Çankırı… Bu konutlarda ilk oturan siz olacaksınız

Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşın yüzünü güldüren kampanya geldi. Kira ödemek yerine kendi evinizi ödeyerek hızlı bir şekilde ev sahibi olabilirsiniz. İstanbul, Sivas, Çankırı, Rize'de uygun fiyatlı konut imkanı sunuluyor. Hem de ilk oturan siz olacaksınız.

TOKİ 4 şehirde başlattığı yeni projeleri ile vatandaşın yüzünü güldürüyor. Mevcut şartlara göre en ucuz fiyatlı konutlar ile ev sahibi olmak için TOKİ projeleri yakından takip ediliyor. 2024 yılında birçok farklı projeye imza atan TOKİ, başvuru detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ hangi illerde konut satışı yapacak? TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ yeni projeleri neler? İşte TOKİ projeleri başvuru ve şartları…

4 İLDE KONUT SAHİBİ OLMA FIRSATI

Toplu Konut İdaresi 4 ilde başlattığı çalışmalar ile vatandaşı uygun fiyata ev sahibi yapacak. İstanbul, Sivas Çankırı ile birlikte Rize'de ikamet eden vatandaşlar için başvurular başlıyor. Toplamda 1545 konutun yer alacağı 4 şehirlik projede kira ödemek yerine kendi evinize ödeme fırsatı tanınıyor. Başvurular kapsamında şartları sağlayan vatandaşların uygun fiyata konut sahibi olabileceği belirtildi.

toki-konutlari.jpg

TOKİ KONUT BAŞVURU DETAYLARI

TOKİ tarafından sağlanan konutlar için başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların müracaat edebileceği aktarıl. Dar gelirli ailelerin kendi evlerine ulaşma imkanı tanınırken TOKİ 4 şehirde ilçe ve mahallelerde belirlenen projelerle konut satışına başlıyor.

Rize’nin Merkez Kenderli Beldesi Düz Mahallesi için planlanan konut sayısı 79 iken Çankırı Kurşunlu İlçesi Yenimahalle 3. Etap planlaması içinse 349 konut belirlendi. İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi için yapılan planlama ise 665 konut içinken, Sivas Merkez ilçesinde Yapı Mahallesi için planlama 452 konut için gerçekleştirildi.

toki-basvuru.jpg

TOKİ Rize Konut Projesi 12 Şubat saat 11.00'da ihale ile tamamlanacak. İstanbul için 20 Şubat saat 11.30, Sivas için 16 Şubat saat 14.00 ve Çankırı için 14 Şubat 14.00 saatlerinde ihaleler tamamlanacak.

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek ihaleler kapsamında vatandaşların en az son bir yıl içerisinde belirtilen illerde ikamet ediyor olması gerekmektedir. Şurada bulunacak vatandaşların 25 yaşını doldurmuş olması da zorunludur. Kuranın çıkması ile birlikte peşinatı ödenen evin ödemeleri için en uygun aylık ödeme seçeneği sunulmaktadır. TOKİ tarafından sağlanan konutlar için belirlenen taksit miktarı ve peşinat miktarı henüz belirlenmedi. İhale detaylarını TOKİ resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN