Gramda tüm zamanların rekoru! Altında tarihi zirve

Gramda tüm zamanların rekoru! Altında tarihi zirve

Ons değeri ile dövizdeki gelişmelerin etkilediği altında rekor serileri devam ediyor. . Ons altın haftanın son işlem gününde 2 bin 490 doların üzerine yükselirken, gram altın an itibariyle 2 bin 700 TL'ye dayanarak yeni tarihi zirveyi gördü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faizleri düşüreceğine dair beklentilerin artmasıyla altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Ons altın 2 bin 490 doların üzerine çıktı.

Dün ABD tarafından gelen son verilerin beklentileri karşılamasıyla birlikte, ekonominin gücünü koruduğu görüldü. ABD perakende satışlar verisi beklentileri üzerinde, işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin altında açıklandı.

Diğer yandan, jeopolitik gerilimlerin ivmesini sürdürmesi de altın fiyatlarını destekledi. Çin'in altın alımının yüksek seyretmesi de değerli metali destekleyen diğer bir unsur oldu.

Dolar/TL'nin de yüksek seyretmesi ile birlikte gram altın da 2 bin 700 TL'i görürken, çeyrek altın da 4 bin 314 TL'den fiyatlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN