Gram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor

Gram altın, gece yarısı 2 bin 786 TL ile yeni bir rekor kırarak zirveye ulaştı. Sabah saatlerinde ise fiyatlar normale döndü.

Altın fiyatları, küresel ve yerel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yükselişini sürdürüyor. Dün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ankete göre, hane halkının gelecek bir yıllık dönemde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 73,1’e yükseldi. Bu yüksek enflasyon beklentisi, yatırımcıları güvenli liman arayışına yönlendirirken, altına olan talebi de artırıyor. Analistler, gram altının 2.700 TL seviyesinin artık bir taban olabileceğini belirtiyor.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

28 Ağustos 2024 itibarıyla serbest piyasada gram altın 2.745 TL’den güne başladı. Kapalıçarşı’da ise gram altın 2.782-2.822 TL bandında işlem görüyor. Sabah saatlerinde çeyrek altın 4.600 TL, yarım altın 9.195 TL, tam altın ise 18.335 TL’den satılıyor. Gece yarısı yaşanan kur hareketliliğiyle gram altın 2.786 TL ile yeni bir rekor kırdı. Sabah saatlerinde ise işlemler daha stabil hale geldi.

ONS ALTIN 2.500 DOLARIN ÜZERİNDE SEYREDİYOR

Küresel piyasalarda ons altın, 2.509 dolar seviyelerinde hareket etmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) Eylül ayında çeyrek puanlık faiz indirimi yapacağı beklentisi yüzde 65,50 oranında fiyatlanırken, dolar endeksi 100,75 seviyesinde ve ABD iki yıllık tahvil faizi yüzde 3,87 seviyelerinde yatay bir görünüm sergiliyor.

ALTINDA KRİTİK SEVİYELER: 2.500 DOLAR DESTEK, 2.530 DOLAR DİRENÇ

Analistler, ons altının bu hafta boyunca 2.500 doların üzerinde kalmasını beklerken, bu seviyenin önemli bir destek noktası olduğunu vurguluyor. Yukarı yönde ise 2.530 dolar seviyesinin önemli bir direnç noktası olarak takip edildiği belirtiliyor. Altın fiyatlarındaki yönelim için ise bu hafta ABD’den gelecek iki kritik veri bekleniyor. Bu veriler, fiyatların daha net bir görünüm kazanmasına yardımcı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN