Geçen sene 5 bin TL ikramiye yatmıştı! Emekliler merak ediyor, 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi?

Geçen sene 5 bin TL ikramiye yatmıştı! Emekliler merak ediyor, 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi?

Geçtiğimiz yıl bir ilk yapılarak emekli vatandaşlara 29 Ekim için ikramiye yatırılmıştı. Cumhuriyet’in 100. yılı adına atılan bu adımın devam edip etmeyeceği ise merak ediliyor. Peki 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere yapılan 5 bin TL’lik ikramiye ödemesi geçtiğimiz yıl büyük ilgi görmüştü. Ancak bu yıl, emekliler yine benzer bir destek beklerken, hükümetten gelen son açıklamalar bu talebin gerçekleşmeyeceğini ortaya koydu.

p-1.jpg

HÜKÜMETİN KARARI BELLİ OLDU

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı anısına emeklilere yapılan 5 bin TL’lik ikramiye ödemesi, emeklilerin seyyanen zam beklentilerini karşılamak amacıyla gerçekleştirilmişti. Ancak bu yıl, emeklilere yönelik böyle bir ödemeye gidilmesi planlanmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Kasım ayında ödenen 5 bin TL’lik ikramiye uygulaması, hükümet yetkililerinin belirttiğine göre bir defaya mahsus olarak belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konuda yeni bir adım atılmayacağına dair açıklamaları, emeklilerin umutlarını suya düşürdü.

p-2.jpg

EMEKLİYE EK ÖDEME YAPILMAYACAK

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında, emekliler bu yıl da 29 Ekim’de benzer bir ek ikramiye talep ediyordu. Ancak, hükümetin ekonomi yönetimi, yeni yıl için yapılacak zam oranlarını düşük tutmayı ve ek ikramiye taleplerini yıl sonuna kadar gündeme getirmemeyi planlıyor.

Emekliler ve asgari ücretliler için yeni yıl düzenlemeleri üzerinde çalışıldığı belirtilirken, hükümetin mevcut ekonomik koşullarda herhangi bir ek ödeme yapma ihtimalinin bulunmadığı ifade ediliyor.

Emekliler, hayat pahalılığı karşısında bir nebze olsun rahatlama umuduyla bekledikleri ek ikramiye kararının bu yıl gerçekleşmeyeceği bilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN