Erdoğan'ın 'emekli maaşı 17 bin TL olsun' çağrılarına verdiği cevaba ekonomistlerden tepki: Ölçerek geldiğimiz hal ortada

Erdoğan'ın 'emekli maaşı 17 bin TL olsun' çağrılarına verdiği cevaba ekonomistlerden tepki: Ölçerek geldiğimiz hal ortada

Muhalefetin 'emekli maaşı 17 bin TL olsun' çağrılarına, "17 bin diyorlar, sırtlarında küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz." sözleriyle cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomistlerden tepki gecikmedi. Ekonomist İris Cibre, "Ölçerek geldiğimiz hal ortada" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı kutlama programına katılmak için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada; en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ve emeklilik sitemiyle ilgili konuştu.

'BUNLARIN SIRTINDA KÜFE YOK. BİZ ÖLÇÜYORUZ, BİÇİYORUZ'

Muhalefetin "Emekli maaşı 17 bin TL olsun" çağrılarına yanıt veren Erdoğan, "Muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan 'asgari ücret 17 bin' diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz." diye konuştu.

'ÖLÇEREK GELDİĞİMİZ HAL ORTADA'

Erdoğan'ın açıklamalarına ekonomistlerden tepki gecikmedi.

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Rica ediyorum. Artık, siz ölçüp biçmeyin. Ölçerek geldiğimiz hal ortada..." dedi.

'BİR İNSAN YÜZDE 97 HATA PAYI İLE ÖLÇÜP BİÇEBİLİR Mİ?'

KARAR Gazetesi Ekonomi Müdürü İbrahim Kahveci ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Erdoğan'a, "Bir insan yüzde 97 hata payı ile ölçüp biçebilir mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

Kahveci, "Efendim sizin ölçme-biçme yeteneğinizi biliyoruz. Kütahya-Zafer Havalimanı için hata payınız yüzde 97. Bir insan yüzde 97 hata payı ile ölçüp biçebilir mi? Bir de ölçüp biçiyoruz demeyin lütfen." ifadelerini kullandı.

'ÖLÇMEMİŞ BİÇMEMİŞ HALİNİZ NASIL OLURDU ACABA?'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ekonomist Serkan Özcan ise paylaşımında tepkisini, "Ölçüp biçmiş haliniz buysa, ölçmemiş biçmemiş haliniz nasıl olurdu acaba?" sözleriyle ifade etti.

Özcan paylaşımının tamamında şu ifadeleri kullandı:

"Sırtında küfe olan, ölçen, biçen bir idare;

1) Dünyada kendisinden başka kimsenin inanmadığı "faiz düşerse enflasyon da düşer" teziyle, ülkedeki resmi enflasyonu utanç seviyeleri olan %70-80’e çıkarır mı?

2) Ülkenin Merkez Bankası rezervlerini şeffaf olmayan yöntemlerle satıp kur baskılar mı?

3) Devlet tecrübesinden yoksun, eğitimi ve liyakati sorunlu onca insanı ekonomi yönetiminin tepesine "Bakan, Danışman veya Bürokrat" olarak oturtur mu?

4) KKM gibi bir mekanizmayla zengini koruyup; işçiyi, memuru, emekliyi açlık sınırının altına iten bir vahşi servet transferine izin verir mi?

5) Birkaç müteahhide hem de döviz cinsinden projeler yaptırıp ülkenin bugününün değil yarınlarının da ipotek edilmesine göz yumar mı?

6) İyi yetişmiş gencecik evlatlarımızı kayırmacılık, yoksulluk ve adaletsizlik korkusuyla ülkeden kaçırır mı?

7) Muasır medeniyet hedefi olan bir ülkede; demokrasinin, hukukun ve temel insan haklarının bu derecede örselenmesine sessiz kalır mı?

7) Bunca şeye sebep olup, sanki hiçbir sorumluluğu yokmuşçasına siyaset yapmaya devam edebilir mi?….

Ölçüp biçmiş haliniz buysa, ölçmemiş biçmemiş haliniz nasıl olurdu acaba???"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (51)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
51 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN