Emlak sektörüne bölgesel değerleme geliyor! Konut fiyatları yeniden yükselme eğilimine girecek

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, önümüzdeki günlerde vatandaşları bekleyen acı reçeteyi paylaştı. İşte detaylar...

Tele1'de katıldığı programda ekonomi gündemini değerlendiren ekonomi yazarı Remzi Özdemir, yakın zamanda konut kiralarına vergi geleceğini ileri sürdü.

VERGİ ZAMMI NE ZAMAN OLACAK? VERGİ ARTAR MI?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren bir kulisi paylaşan Remzi Özdemir'in açıklamaları şöyle:

"Biliyorsunuz kontratlar e-Devlet üzerinden yapılacak ve her iki taraftaki kontratı imzalayan onaylayan her iki tarafın da yapay zeka ile para hareketleri IBAN'ları takip edilecek. Eğer olası bir gerçek dışı kira olduğu tespit edilecek. Artık rayiçler ciddi anlamda belirlenecek. Bölgesel değerleme geliyor.

Örneğin Şişli'de oturuyorsunuz 20 milyonluk evi satış bedeli 15 milyon lira göstermeyeceksiniz bu ayrıca bir vergi geliri olacak. Özellikle büyük para sahipleri topraktan adı verilen sistemle çoklu dairesi olanlara özellik bir vergi düzenlemesi geliyor yani 5 ila 10’dan sonra konutu olanlara ciddi bir vergi gelecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN