Emekli zam sonrası bu maaşı alacak! 2025 zam oranı ortaya çıktı, emekliye şimdiden geçmiş olsun

Emekli zam sonrası bu maaşı alacak! 2025 zam oranı ortaya çıktı, emekliye şimdiden geçmiş olsun

Maaş zamlarından memnun olmayan emeklilere, yeni zam oranları paylaşıldı. Emekli maaşına 2025 yılında yapılacak zam oranı açıklandı. Emekliler zam sonrasında bu maaşı alacak. İşte o maaş...

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yer alan verilere göre, 2025 emekli maaş zamları belirlendi. Enflasyona göre yapılacak olan zamların öncesinde, yıl sonu için tahmini enflasyon belirlendi. İşte yıl sonu enflasyonuna göre, emekli maaşına yapılacak zam...

ENFLASYONA GÖRE MAAŞ

Emekli maaşlarına Ocak 2025 tarihinde yapılacak zam öncesinde kritik veriler açıklandı. Bu verilere göre belirlenecek maaşlar konusunda piyasa beklentileri belirlendi. Yıl sonu enflasyon tahmini ve piyasa beklentisine göre, emekli maaşları açıklanacak. TCMB'nin yıl sonu tahmini yüzde 38 olurken, piyasa beklentileri enflasyonu yüzde 43,31 seviyelerinde tuttu.

1687157342558-1565215.jpg

ARALIK AYINDA BELLİ OLACAK

Enflasyon verilerine göre, yıl sonu emekli maaşlarındaki artış yüzde 10,65 ya da yüzde 14,89 arasında değişiklik gösterebilir. Yılın son ayında açıklanacak enflasyonla beraber, emekli maaşlarındaki artış miktarı da belirlenmiş olacak. Yeni yılın başlamasıyla artışlara dair detaylar verilecek. Ocak - Temmuz aylarında gelen zamlar enflasyona göre belirlenirken, Temmuz - Aralık dönemindeki enflasyon maaşlardaki zammı belirlemiyor.

TCMB, ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam için veri toplama işlemlerine başladı. Merkez Bankası'nın yol sonu için tahmini yüzde 38 olsa da, üst bant tahmini yüzde 42 seviyelerinde bulunuyor. Piyasanın enflasyon beklentisi ise yüzde 43,31 seviyelerine ulaştı.

emeklilik-basvurusu-3.webp

YIL SONU BEKLENEN ZAMLAR

TCMB'nin yıl sonu enflasyon tahmininin gerçekleşmesi halinde, 6 aylık enflasyon verisi yüzde 10,65 olarak hesaplanacak. Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyonu yüzde 43,31 olarak belirlendi. Enflasyonun yüzde 43,31 olması halinde 6 aylık enflasyon yüzde 14,89'a yükselebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN